På torsdag drar årets upplaga av Summer Meet igång – och i år är den efterlängtade cruisingen tillbaka

Nu mullrar snart den stora bilfesten igång: ”Fullspäckat program” 

På torsdag startar den stora motorfesten i Västerås. Då tar de amerikanska bilarna över stadens gator – och ute på Johannisbergs flygfält väntas tusentals besökare till den enorma marknaden.

Publicerad

Sommaren är här och med den en av årets stora händelser, Västerås Summer Meet. Många västeråsare och gäster från andra städer, och även länder, är här i Västerås för att titta på framför allt bilar men även moppar, motorcyklar och Big trucks.

Öppettider Johannisbergsfältet

Torsdag 4 juli 10.00–18.00

Fredag 5 juli 08.00–18.00

Lördag 6 juli 08.00–17.00

Klas Brink som arrangerar Summer Meet säger att det är spännande nu när det snart är dags för årets bilträff.

– Det är roligt och väldigt jobbigt att få till alla grejer så det skall funka, det blir mer eller mindre att jobba dygnet runt de sista veckorna, även om jag har gjort allt förut.

Ute på Johannisbergsfältet avlöser aktiviteterna varandra. Förutom ett stort swapmeet med säljare som saluför allt som handlar om bilar och kulturen runt dem kommer man bland mycket annat att kunna rösta på Miss Västerås Summer Meet 2024 och se en modevisning i retrostil.

– Vi har inte några speciella nyheter i år förutom att vi tar in veteranmoppar på fältet, som under senare år har blivit stort i vår hobby, där det mycket handlar om nostalgi. Och vi hoppas på att få se många nya bilbyggen i år, det är alltid lika spännande att se vad som dyker upp.

En mycket omtyckt aktivitet genom åren har varit Krantz challenge som i år, med familjen Krantz tillåtelse, kallas Mel’s challenge. Tävlingen är en show med musik, tempo, spänning, och förstås bilar, där publiken är domare och bestämmer vem som segrar.

Och naturligtvis ska det bästa motorljudet utses. Åtta finalister tävlar i en utslagstävling där motorljudet som ger mest ståpäls vinner.

Man behöver inte vara bilintresserad för att besöka oss, det finns så mycket mer

Förutom nämnda Miss Summer Meet ska även herrarna få visa upp sig från sin bästa sida då coolaste rockabillyfrillan 2024 kommer att utses av finalisterna i Miss Summer Meet tillsammans med en jury.

På fältet finns även mat och underhållning under de tre dagarna. Flamingo Café serverar frukost, lättare lunch och fika och på restaurangen Strip bar serveras till exempel chilli, pizza och kött. På Strip bar underhåller dessutom både band och trubadurer.

Men allt händer inte på fältet, mängder av aktiviteter sker runt om i Västerås. Som den omtyckta cruisingen på fredag- och lördagskvällen som i år arrangeras av Varos Cruising. Där får man se amerikanska bilar i alla årsmodeller samt klassiska bilar före 1977. Längs med cruisingsträckan finns till exempel foodtrucks, och olika knallar.

Och glöm inte att ratta in Västerås Summer Meet Radio på 93,7 MHz eller fmiv.nu där Västerås Närradio sänder rock’n’roll, country och rockabilly varvat med inslag från Summer Meet.

– Alla är varmt välkomna till ett Västerås Summer Meet med ett fullspäckat program både inne på fältet och runt om i Västerås. Man behöver inte vara bilintresserad för att besöka oss, det finns så mycket mer. Gå in och kika på vårt program på webben, det finns att göra, hälsar Klas Brink.

Mer information, tider och aktiviteter: vasterassummermeet.se

Powered by Labrador CMS