Petri Karhukorpi – nu även hotellägare.
Petri Karhukorpi – nu även hotellägare.

Nu blir bryggeriprofilen hotellägare: ”Cool grej”

Petri Karhukorpi och Färnas Wenche Engström gör gemensam sak – förvandlar Villa Gladtjärn till lyxig lodge

Publicerad

Petri Karhukorpi, vd på Coppersmith’s och Rocklunda sport och event, har tillsammans med Wenche Engström, vd och ägare av Färna Herrgård och spa, köpt Villa Gladtjärn. Den hette tidigare Barken konferens och kommer nu att byta namn till Barken lodge och få en ny inriktning.

Hon är den bästa i Västmanland på att driva hotell och vi hade aldrig köpt utan varandra

Petri Karhukorpi om Wenche Engström

Petri Karhukorpi till Västerås Tidning säger att fastigheten är i mycket bra skick.

– Den är byggd 1991 på ett väldigt bra sätt, men vi kände att eftersom huset ligger så otroligt vackert så vi ville modernisera och ta in naturen mer genom att öppna upp väggar och sätta in större fönster. Vi vill att man ska få känslan av en lyxig lodge.

Hotell och konferensanläggningen har tidigare varit i Petri Karhukorpis ägo.

– Jag sålde för tio år sen men har alltid haft kvar kontakten med Smedjebacken. Vissa i kommunen har under en längre tid mailat mig och tyckt att jag skulle köpa tillbaka anläggningen, vilket jag tycker är väldigt hedrande. Sen för ett tag sen när den gick i konkurs kontaktade jag Wenche Engström på Färna Herrgård och Spa direkt, vi åkte dit och tittade och hon tände på idén att vi skulle köpa den tillsammans.

I ett pressmeddelande berättar man att Villa Gladtjärn är en vackert belägen hotell- och konferensanläggning i Smedjebacken med 30 rum, restaurang, konferenslokaler och camping med 85 platser som även innefattar platser för vinterhalvåret.

Allt inramat av en panoramavy mot sjön. Anläggningen kommer nu att vara stängd för en omfattande renovering då Petri och Wenche redan har anlitat en arkitekt för att skapa de förändringar som fastigheten behöver. Ägarna räknar med en nyöppning någon gång under senare delen av 2023 och då med ett nytt koncept samt under det nya namnet Barken Lodge.

Wenche Engström säger i pressmeddelandet att de nu kommer att påbörja arbetet med att hitta en krögare.

– En krögare som tillsammans med oss kan vara vår förlängda arm för att bygga upp en hållbar verksamhet med hjärtat i den lokala gastronomin. Vi vill hitta en samarbetspartner som delar de höga kraven som en hotell- och restaurangverksamhet idag har för att utveckla detta vidare till nya nivåer, säger hon.

De bägge köparna kommer att fortsätta driva sina tidigare verksamheter som förut.

– Det här är ett helt annat projekt, säger Petri Karhukorpi.

Han berättar vidare att han tror att ett samarbete mellan Wenche och honom kan bli något riktigt bra.

– Hon är den bästa i Västmanland på att driva hotell och vi hade aldrig köpt utan varandra. Jag tror att det kommer att bli en cool och bra grej att göra tillsammans.

Wenche Engström och Villa Gladtjärn.
Wenche Engström och Villa Gladtjärn.


Powered by Labrador CMS