Morgonrapporten: VSK fick nöja sig med oavgjort i toppmötet efter sen kvittering 

★ TISDAG 19 SEPTEMBER • Vädret: regn och solglimtar • Guiden: Norges ambassadör på besök 

Publicerad

God morgon Västerås!

Det har hänt: VSK hade ledningen med 2–0 borta mot Öster i det viktiga toppmötet i Superettan i Växjö på måndagskvällen. Men hemmalaget kunde inför nästan 10 000 åskådare hämta upp till 2–2 efter en sen kvittering av målvakten Miloje Preković på tilläggstid. Avståndet i tabellen därmed oförändrat, fortfarande fem till antalet mellan tvåan VSK på direktplats till Allsvenskan och trean Öster på kvalplats. 

Så blir vädret enligt SMHI: Ett regnområde har dragit in dagen blir regnig från och till. Dock varvat med en del solglimtar, framför allt under eftermiddagen. Dagstemperaturer 13–16 grader. 

Guiden – det händer i dag i Västerås:

Norges ambassadör på besök

Plats: Stadsbibliotekets hörsal

Tid: 18.00–19.00

Vad: Norges ambassadör Aud Kolberg berättar om relationen mellan Sverige och Norge nu och i framtiden. Hon berör också vår gemensamma historia. Arrangör: Föreningen Norden.

Guidad tur: Gamla ångkraftverket 

Plats: Samling utanför Steam hotels entré

Tid: 18.00–19.00

Vad: Hör om bakgrunden och hur det användes. För biljetter och mer info: www.deilaochdatiden.se.

Talarkväll

Plats: Tomaskyrkan

Tid: 18.30–19.30

Vad: ”Varför går hon inte?” Om våld i nära relationer. Frida Walter föreläser utifrån egen erfarenhet av att bo på skyddat boende och hennes olika yrkesroller som utbildad jourkvinna och forensisk sköterska på Akutmottagning för våldtagna. Fri entré.

Powered by Labrador CMS