Morgonrapporten: Utredningen om storbranden på Erikslund läggs ner  

★ TORSDAG 21 SEPTEMBER • Vädret: värmen och solen tillbaka • Guiden: konsert på slottet 

Publicerad Senast uppdaterad

God morgon Västerås!

Det har hänt: Åklagare har nu beslutat att lägga ner utredningen om mordbrand gällande storbranden sommaren 2022 i Julas och Willys lokaler på Erikslund. ”Jag har kommit fram till att det inte föreligger straffbar oaktsamhet”, säger åklagare Carl-Johan Norström till SVT Nyheter Västmanland. Den inledande förundersökningen visade tecken på att branden kunde ha varit anlagd, men polis och åklagare har inte kunnat styrka brott, skriver SVT Nyheter Västmanland.

Trafikläget: En del inställda tåg mellan Västerås och Fagersta.  

Så blir vädret enligt SMHI: Det är stora kontraster i väderleken för tillfället. Nu kommer värmen tillbaka och torsdagen blir övervägande solig, främst på eftermiddagen. Dagstemperaturer 17–22 grader. 

Guiden – det händer i dag i Västerås:

Guidad tur: Hahr och Stallhagen

Plats: Samling utanför Eriks barndomshem på Stallhagsgatan 11 (gå ej in på tomten) 

Tid: 18.00–19.00

Vad: Erik Hahr är Västerås mest kände arkitekt och hans byggnader har präglat staden. För biljetter och mer info: www.deilaochdatiden.se.

Josépha Madoki – D.I.S.C.O.

Plats: Konserthuset

Tid: 19.00–20.00

Vad: Josépha Madoki a.k.a. Princess Madoki överöser publiken med glitter, glamour och fullkomlig excentricitet. Med waackingens paranta självklarhet, sprungen ur 70-talets gaykultur, möter vi nio dansare och en DJ som tar oss med på en extravagant klubbkväll.

Konsert: Förbud och förtryck

Plats: Västerås slott

Tid: 19.00–21.00

Vad: Tre av norra Europas främsta unga artister – Magnus Holmander klarinett, Amalie Stalheim cello, David Huang, piano – möts i denna konsert som inspirerats av människor som tagit stora risker och stått upp för att uttrycka sin inre sanning och den fria konsten. Musik av Nadia Boulanger, Henryk Gorecki och Alexander von Zemlinski.

Moder jord för god att kolsyra

Plats: Café Mosaic

Tid: 19.00

Vad: En musikalisk ståuppföreläsning om klimat, hållbarhet och konsumtion med Staffan Lindberg.

Powered by Labrador CMS