Morgonrapporten tisdag: Brand i flerfamiljshus

★ TISDAG 22 NOVEMBER • Fortsatt snökaos • Inställda tåg

God morgon Västerås!

Det har hänt: Det har brunnit i i ett flerfamiljshus på Bäckby under natten, skriver VLT. En granne larmade efter att ha sett rök i trappuppgången. När räddningstjänsten kom fram handlade det om en kraftig brand i en lägenhet. Ingen person ska ha varit i lägenheten, enligt uppgifter till tidningen. Branden var släckt efter en knapp timme, ingen person behövde föras till sjukhus.

Så blir vädret enligt SMHI: Snöbyar som på en del håll kan vara kraftiga, drar bort under senare delen av morgonen. Sedan mest mulet väder. Dagstemperaturen runt nollan, svag vind.

Trafikläget: Besvärligt väglag under tisdagsmorgonen med varning för ishalka på sina ställen. Trafikanter uppmanas ta det extra försiktigt.

► Rörigt i tågtrafiken på grund av det rådande väderläget, bland annat ställs sex avgångar mellan Västerås–Stockholm in. Mer information om förseningar och inställda tåg här.

Här är ett urval av dagens evenemang i Västerås:

Föreläsning

Plats: Gamla vårdskolans aula ingång 21, Västerås sjukhus

Tid: 18.00.

Vad: Osteoarkeologisk forskning-WOOF-projektet. Projektledare Ida Andersson berättar om vad man kan utläsa om de forntida västmanlänningarna ur de mängder av ben och benrester som finns bevarade.

Svante Söderqvist trio

Plats: Konserthuset, Lilla salen

Tid: 19.00

Vad: Svante Söderqvist har sedan unga år haft ett brett genremässigt intresse vilket oftast resulterat i att han vid sidan om jazzen återkommande även anlitats av olika svenska klassiska orkestrar, är medlem i olika folkmusikgrupper och medverkar på bland annat Stockholms Stadsteater och även ibland på andra teaterensembler.

Utställning: Barbro Östlihn – New York Imprint

Plats: Konstmuseet

Tid: Pågår till mars 2023, tisdagar–söndagar

Vad: Barbro Östlihns (1930–1995) konstnärskap är ett av de mest intressanta i den svenska efterkrigstidens konst.

Powered by Labrador CMS