Morgonrapporten: Skottlossning mot port på Öster Mälarstrand

★ TORSDAG 24 AUGUSTI • Vädret: mestadels molnigt • Guiden: streetfoodfestival startar  

Publicerad

God morgon Västerås!

Det har hänt: Sent på onsdagskvällen inträffade en ny skottlossning i Västerås. Vid 22.20 fick polisen in flera samtal om misstänkt skottlossning på Öster Mälarstrand i Västerås och flera patruller beordrades till platsen, skriver polisen på sin hemsida. När patrullerna anlände konstaterades att någon skjutit mot en port i området. Ingen person har skadats av skotten och ingen är heller gripen. 

Så blir vädret enligt SMHI: Även under torsdagen är det molnigt väder som gäller, här och var kan ändå solen bryta igenom. Mest uppehållsväder. Dagstemperatur 17–20 grader. 

Guiden – det händer i Västerås i dag:

Västerås Streetfood 2023.2

Plats: Stora torget

Tid: 11.00–21.00 torsdag, fredag, lördag

Vad: För andra gången i år bjuder Mr Mango in till en äkta foodtruckfestival mitt i Västerås city. Tält, sittplatser & bar med rättigheter i samarbete med Coppersmiths håller öppet under hela festivalen. Underhållning på scen.

Blodomloppet Västerås 2023

Plats: Rocklunda

Tid: Första start 18.00

Vad: Ett lopp med utmaningar som passar alla. Deltagarna promenerar eller springer 5 eller 10 km för att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen. 

Bryggdans

Plats: Mälarkrogen

Tid: 18.00–21.00

Vad: Denna torsdag med Coverbeat.

Otroligt het

Plats: Vallby friluftsteater

Tid: 18.00. Även fredag, lördag och söndag 14.00

Vad: I Krister Classons skrattfyllda fars blandas dårskap med missförstånd. I rollerna: Annie Stark, Sanna Persson-Sannerholm, Sören Ivemyr, Carita Wiklund, Oscar Bernholtz och Dimitris Vogli.

Dan Reed

Plats: Västerås Officersmäss

Tid: 18.00

Vad: Det hela startade 1984 med bildandet av funkrockbandet Dan Reed Network i Portland. Bandet hade stora framgångar i början på 1990-talet och sålde 5 miljoner plattor, bland annat med monsterhiten ”Rainbow Child” som spelades flitigt på MTV och radio världen över. Reeds senaste kritikerrosade soloalbum ”Liftoff” släpptes 2020 och ”Let´s hear it for the King” med Dan Reed Network 2022.

Powered by Labrador CMS