Morgonrapporten: Polis omhändertog man med kniv på Haga – ingen skadad 

★ TISDAG 26 SEPTEMBER • Vädret: varmare och en del sol • Guiden: jazzhösten inleds

Publicerad Senast uppdaterad

God morgon Västerås!

Det har hänt: Polis larmades till Norra Haga på måndagskvällen med anledning av samtal om att en man ska ha haft en kniv på sig. På plats hittade polisen en man som frihetsberövades enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha skadats i samband med händelsen, skriver polisen på sin hemsida. En anmälan om brott mot knivlagen, ringa narkotikabrott samt skadegörelse skrivs.

Polisen fick även under måndagskvällen in samtal om att smällare ska ha hörts på Malmaberg. Flera patruller åker till stadsdelen för att kontrollera. Ingen person har hittats skadad och i nuläget är det inget som tyder på att det har varit skottlossning.

Så blir vädret enligt SMHI: Tisdagen ser ut att bjuda på mestadels uppehållsväder där även solen kommer att visa sig en del, framför allt under eftermiddagen. Dagstemperaturer 15–18 grader. 

Guiden – det händer i dag i Västerås:

Live: Sisters of jazz

Plats: Konserthuset, Foajéscenen

Tid: 19.00

Vad: Höstens första jazzkonsert för Jazzens Vänner när dansksvenska sextetten Sisters of Jazz gästar. Under beteckningen ”It’s all about the Ladies” hyllar fem danska kvinnliga jazzmusiker i sällskap med bandledaren svenska jazzsångerskan, kompositören och textförfattaren Anna Pauline Andersson några av jazzens största både gömda och rent av glömda kvinnliga instrumentalister som aldrig fått det rampljus de förtjänade under sin livstid. 

Powered by Labrador CMS