Morgonrapporten onsdag:
Olycka på E18 påverkar trafiken

★ ONSDAG 16 NOVEMBER • Bilar brann vid friluftsmuseet • Vädret: Mulet och lätt regn

Publicerad Senast uppdaterad

God morgon Västerås!

Det har hänt: Flera bilar på parkeringen vid Vallby friluftsmuseum brann i natt, rapporterar P4 Västmanland. SOS larmades strax efter klockan 1. Räddningstjänsten ryckte ut och möttes av att två, tre bilar stod i lågor. Ingen människa ska ha skadats i samband med händelsen.

Trafikolycka. Strax före klockan 7.00 på onsdagsmorgonen larmades SOS om en trafikolycka på E18 vid Rocklundamotet i riktning mot Stockholm. Enligt Trafikverket ska olyckan ha stor påverkan på trafiken.

Så blir vädret enligt SMHI: Molnen dominerar även under onsdagen, tidvis med lätt regn. Temperatur 2–4 grader, ostlig vind.

Trafikläget: Inställt tåg till Eskilstuna 7.04, Linköpingståget 7.34 försenat till 7.50. Mer information på Trafikverket. Inga större störningar inrapporterade på vägarna.

Här är ett urval av dagens evenemang i Västerås:

Soppteater: Mitt Frankrike

Plats: Västmanlands Teater, Teaterbistron

Tid: 12.00

Vad: Med hjälp av sångerna, ett stort hjärta och en glimt av humor tar tidigare västeråsaren Karin Grönberg i ”Mitt Frankrike” med publiken till det Frankrike som satte hennes hjärta i brand.

Konstlabbet vuxen – Tema: Printa, trycka, spraya

Plats: Konstmuseet

Tid: 17.30–19.30

Vad: Skapande workshop för vuxna. Vi inspireras av Anders Sunnas målning The north gate collection. I Konstlabbet får du sedan prova att skapa en bild med denna blandteknik. Aktiviteten är kostnadsfri. Ingen föranmälan krävs.

Cykelns underbara historia

Plats: Länsmuseet

Tid: 18.00–19.00

Vad: Gert Ekström fd intendent vid Tekniska Museet berättar om cykelns historia från 1800-talet fram till våra dagar. Fri entré.

Svansjön

Plats: Västmanlands Teater

Tid: 18.00

Vad: Berättelsen om Siegfried som förälskar sig i Odette blir ett unikt musikdramatiskt allkonstverk. Med livemusik av Västerås Sinfonietta.

Instrumentalafton med piano och accordion

Plats: Växhuset

Tid: 18.00

Vad: Elever från Västerås kulturskola bjuder på en kostnadsfri spelning.

VSK–Vetlanda

Plats: ABB Arena Syd

Tid: 19.00

Vad: Elitserien, bandy, herrar

Messiah Hallberg Live – Ett livsverk med humoristisk touch

Plats: Konserthuset

Tid: 20.30–22.00

Vad: Den prisbelönta och kritikerrosade komikern är ute på Sverigeturné med nya standup-showen där fokus ligger på de personliga och tuffa insikterna Messiah fick med sig av pandemiåret.


Powered by Labrador CMS