Morgonrapport
Morgonrapport

Morgonrapporten onsdag: Decembersolen lyser upp

★ ONSDAG 7 DECEMBER • Gott om evenemang för västeråsarna

God morgon Västerås!

Det har hänt: Det har varit en lugn natt utan allvarligare händelser för polisen. SOS Alarm har inte larmat ut räddningstjänsten på några olyckor eller bränder.

Så blir vädret enligt SMHI: Klart och kalt väder där den bleka decembersolen kommer att visa sig en hel del. Dagstemperatur på 7–8 minusgrader, svag vind.

Trafikläget: Buss ersätter avgång till Eskilstuna 8.04, i övrigt inga avvikelser i tågtrafiken på onsdagsmorgonen. Lugnt läge på vägarna.

► Här är ett urval av dagens evenemang i Västerås:

Jourhavande släktforskare

Plats: Fackbiblioteket

Tid: 15.00–18.00

Vad: Västerås Släktforskarklubb har öppet hus för dig som vill veta mer om släktforskning eller har släktforskarfrågor.

Julkonsert

Plats: Ansgarskyrkan

Tid: 17.00

Vad: Med suzukielever från Västerås Kulturskola.

Människor, möten, musik

Plats: Karlsgatan 2

Tid: 17.30–19.30

Vad: Vissångaren Per Söderbäck sjunger på temat ”Kärlek och lite till”. Västmanlands världsmusikorkester Work spelar och sjunger musik ifrån hela världen. Fri entré.

Antikrists mirakler

Plats: Västmanlands teater

Tid: 18.00, även torsdag 18.00, fredag 18.00, lördag 15.00

Vad: Se hur Selmas mest okända, och samtidigt mest missförstådda roman, får nytt liv och relevans i en föreställning som är lika mycket en fest för ögat som för fantasin.

Västerås Sinfonietta: Julkonsert med luciatablå

Plats: Konserthuset

Tid: 19.00, även torsdag 15.00 och 19.00 samt fredag 19.00

Vad: Startskottet för julen går i konserthuset med Västerås Sinfonietta och de skönsjungande ungdomarna från Fryxellska skolans musikklasser. Denna populära och storslagna julkonsert med luciatablå får den där härliga julkänslan att infinna sig. Som alltid blir det en stämningsfull konsert med upptåg, allsång och de bästa klassiska julsångerna som traditionen bjuder. Dirigent: Christoffer Nobin. Körledare: Daniel Frisk, Hanna Lindahl, Östen Wall.

Mitt liv i ett kuvert från DHL – jag hade väntat mig att det skulle vara tjockare

Plats: Växhuset

Tid: 19.00

Vad: Berättelsen om en vänskaps uppkomst och undergång under flera decennier. En hatkärlekshistoria mellan två människor som kanske bara har varandra att ty sig till när allt kommer omkring. Skådespelare Jonas & Mathias, med texter av Dan Linder och regiöga Fredrik Lundquist.

Musik på Lövudden

Plats: KFUM:s musikscen i Björken Lövudden Västerås

Tid: 19.00–21.00

Vad: Nypremiär för Musik på Lövudden. Uppträdande av två band – Bad Birds som spelar irländsk till blues samt Royal Blues Band som spelar svängig traditionell blues. Frivillig entré, överskottet går till KFUM Västerås kolloverksamhet.


Powered by Labrador CMS