Morgonrapporten: Narkotika i 53 bilar upptäcktes under trafikvecka 

★ TISDAG 28 MAJ • Vädret: Försommarvärme • Teater och konstutställning

Publicerad

God morgon Västerås! 

Trafik: Polisen har nu presenterat statistik för den senaste nationella trafikveckan i region Mitt med fokus brott på väg. Från resultatet mellan den 13 och 19 maj märks bland annat på de 3 356 kontrollerade fordonen fem gripna personer och fyra efterlysta hittade. Dessutom upptäcktes narkotika i 53 fordon samt ett vapen och två stölder. 16 personer misstänkta för rattfylleri och 34 för drograttfylleri. ”Vi ser brott på väg som ett arbete för trafiksäkerheten och samtidigt ett tillfälle att hitta andra brott. Vi vet att i trafiken så befinner sig de kriminella med vapen och narkotika, men även de som inte får vistas i landet eller är efterlysta av olika anledningar”, säger Conny Salestedt, samordnare för trafiken i polisregion Mitt. 

Så blir vädret enligt SMHI: Efter en del moln inledningsvis blir eftermiddagen rakt igenom solig med försommar-temperaturer på uppemot 27 grader.  

Guiden – det händer idag i Västerås:

Konstutställning

Plats: Västerås Konsthall 

Tid: Tisdag–fredag 12.00–16.00, helg 12.00–16.00

Vad: Västeråskonstnären Agneta Westerdahl visar målningar i tusch, akryl och torrpastell och skulpturer i rakubränd svartlera. Utställningen heter ”Tellus” och handlar om vi måste ta tillvara på vår planet och inte förgöra den så som nu sker. Utställningen pågår till 9 juni.

Hur mår den gröna rörelsen i Europa?

Plats: Casa del Fuego, Culturen

Tid: 18.15-19.30

Vad: After work med mat (självkostnadspris) och prat om European Green Party och Green Forum Sweden. EU-kandidaten Wanja Kaufmann (MP) berättar om det gröna politiska samarbetet i Europa.

Shirley Valentine

Plats: Västmanlands Teater, Lilla scen

Tid: 19.00, även onsdag samma tid

Vad: Shirley Valentine är 55 år och undrar vart livet tog vägen? Barnen har precis flyttat hemifrån och äktenskapet har stagnerat. En hisnande resa i att hitta sig själv och modet att uppfylla sina drömmar. Med Bodil Malmberg.

Powered by Labrador CMS