Morgonrapporten: Misstänkt anlagd butiksbrand på Pettersberg

★ ONSDAG 6 SEPTEMBER • Fortsatt soligt men temperaturen sjunker 

Publicerad Senast uppdaterad

God morgon Västerås!

Det har hänt: Polis och räddningstjänst larmades natten till onsdag till en brinnande butik på Pettersberg i Västerås. Enligt inringaren ska någon ha slängt in något i butiken som sedan började brinna, skriver polisen på sin hemsida. Polisen misstänker att branden är anlagd och en anmälan om mordbrand upprättas. Platsen är avspärrad i väntan på tekniker. Ingen person har gripits i ärendet. Omfattningen på skadorna är ännu oklar.

Trafikläget: Fortsatt stopp i tågtrafiken mellan Sala och Uppsala på grund av översvämning. Vissa tåg går annan väg. För mer information hänvisas du till ditt tågbolag. Trafikverkets prognos när trafiken kan återupptas lyder torsdag morgon. Förseningar kan påverka även andra sträckor på grund av översvämningarna.

Så blir vädret enligt SMHI: Fortsatt soligt men temperaturen sjunker en del med dagstemperaturer på 15–18 grader. Under dagen växer dock ett högtryck in och väntas ge högre temperaturer på torsdag. 

Guiden – det händer idag i Västerås:

Soppteater: Ordet

Plats: Västmanlands Teater, Teaterbistron

Tid: 12.00 

Vad: Säsongspremiär. Musikalisk berättarteater och monolog ur Torgny Lindgrens novellsamling Merabs skönhet. Av och med Jonas Hedlund.

Powered by Labrador CMS