Morgonrapporten: I dag ska över 2 200 studenter hyllas i Västerås city

🎓 FREDAG 7 JUNI • Vädret: Växlande molnighet • Guiden: Stadslopp och Looptroop på hemmaplan

Publicerad

God morgon Västerås! 

Det händer: Dags för den traditionella studentkortegen och folkfest i city när det är dags för alla tredjeringare på Västerås gymnasieskolor att springa ut från sina skolor och sedan hyllas av västeråsarna längs citys gator. Mellan klockan 11.30 och 14.00 går kortegen genom Västerås via Västra Ringvägen-Norra Ringvägen-Vasagatan-Stora Gatan-Västra Ringvägen. Totalt är det cirka 2 250 elever som tar studenten.

Så blir vädret enligt SMHI: Studentvädret bjuder på växlande molnighet och 15–18 grader, mes uppehåll. Under helgen sjunker temperaturen något och det väntas regnskurar.  

Guiden – det händer i helgen i Västerås:

Studentfirande med Liamoo

Plats: O’Learys

Tid: 20.00–03.00

Vad: Melloaktuella artisten gästar. Liamoo har under kort tid vuxit fram som en av Sveriges framstående popartister. Show ca 23.00.

LÖRDAG

Mälarenergi stadslopp

Plats: Vasaparken

Tid: 10.00

Vad: Löparfesten för hela familjen är här igen. Det finns sträckor för alla med barnlopp, paralopp, 5 km, 10 km och nyheten 2,5 km. Som vanligt får alla lag om fyra personer en matkasse efter loppet. Mer info och anmälan på www.vasterasstadslopp.se

Viksängsdraget

Plats: Regementsplan

Tid: 13.00–17.00

Vad: Stadsdelsfestivalen på Viksäng med aktiviteter, scenframträdanden, mat-torg, loppis.

Gideonsberg–Tyresö

Plats: Hitachi Energy Arena

Tid: 13.00

Vad: Fotboll, div 1, damer

Svenska Akademien + Looptroop Rockers

Plats: Västerås Officersmäss

Tid: Från 18.00

Vad: Två svenska giganter från 90-talet, kända för sina energifyllda liveframträdanden. Även dj:s under kvällen. Foodtrucks och utebar. Läs mer här

Fest på Borggården

Plats: Tidö slott

Tid: 19.00–02.00

Vad: Portarna till Borggården öppnar 19.00 för en kväll av glädje, musik och dans. Tillsammans med artisterna utlovas en oförglömlig fest. Artister: Adellic, MOOJO, Hanî, La Bomba. Det kommer även att finnas mat och dryck på plats och bussanslutning. Biljetter här på Tickster.

SÖNDAG

Växtmarknad

Plats: Vid Dansbanan, Ekbacken/Enhagen

Tid: 10.00–13.00

Vad: STA Mälardalskretsens årliga Växtmarknad. Ett flertal medlemmar säljer perenner, tomater, blommande växter, kaktusar, med mera till förmånliga priser. Kretsen har informationstält och lotteri med plantor som priser. 

Konsert

Plats: Västerås Konsthall

Tid: 17.00–19.00

Vad: Esbjörn Ferm/Axel Ottosson showband och Jazz på Vinden.

Powered by Labrador CMS