Morgonrapporten: Föräldrar anhållna i Västerås för grov misshandel av spädbarn

★ MÅNDAG 4 DECEMBER • Vädret: Fortsatt kallt • Guiden: Julquiz i domkyrkan

Publicerad

God morgon Västerås!

Det har hänt: Ett spädbarn har utsatts för grov misshandel, föräldrarna anhölls i Västerås i fredags. Det skriver TV4 Nyheterna. ”Brottsrubriceringen är synnerligen grov misshandel. Båda föräldrar är anhållna på sannolika skäl”, säger Andreas Enbuske på Åklagarmyndighetens presstjänst till TV4. I söndags lämnades en häktningsframställan in till Västmanlands tingsrätt gällande båda föräldrarna. Barnet intensivvårdas med oklart skadeläge, enligt uppgifter till TV4 Nyheterna.

Helgens sport: Wilma Johansson, Rönnbys enda bidrag i den svenska VM-truppen, svarade för fyra mål i Sveriges premiär mot Slovakien i Singapore. Målfesten slutade hela 20–3.

VSK:s bandydamer var på väg mot en oväntad storförlust borta mot Skirö i elitserien. Underläge 3–7 och 20 minuter kvar. Men då vakande grönvitt och vände till seger 8–7. Tova Grönoset blev matchvinnare i 90:e minuten. 

Så blir vädret enligt SMHI: Kylan biter sig fast med temperaturer nedåt -12. Moln blandat med solglimtar under dagen. 

Guiden – det händer idag i Västerås:

Forntida bakstuga

Plats: Anundshög

Tid: 15.00–16.30

Vad: Är du nyfiken på vad man åt för 1000 år sedan? Hur smakade maten och hur lagades den? I Forntida bakstugan kan du lära dig hur kost och matkultur kunde se ut under forntiden. I biljettpriset ingår föredrag, bakworkshop på forntida vis, gräddning och provsmakning av det som bakas.

Film och samtal: Amina

Plats: Elektra Bio

Tid: 18.00

Vad: Gäster: Linda Hemrell, barntränare Västerås Fightclub, tidigare egenföretagare i 23 år och drivande i Dansverkstan. Medverkar gör även Jörgen Hamberg, ordförande för Västerås Fightclub.

Julquiz

Plats: Domkyrkan

Tid: 18.00

Vad: Hur mycket vet du om julens berättelser och traditioner? Från Jesus till Kalle Anka. Gratis. Ingen föranmälan.

Powered by Labrador CMS