Första steget. Mi De Keiser i det första steget för att komma med i Sveriges Mästerkock 2024. ”Min upplevelse var att det var väldigt, väldigt roligt”, säger hon till Västerås Tidning. Lilla bilden: En rätt tillagad av Mi som hon kallar för Spicy Tuna Rispannkaka.

Mi från Västerås tävlar om plats i Sveriges Mästerkock

Den 10 januari drar den elfte säsongen av Sveriges Mästerkock igång och en av de tävlande är Mi De Keiser från Västerås.

Publicerad

Mi De Keiser i Masterchef Sverige

  • Mi De Keiser, 26 år från Västerås, skickade in en spontanansökan till Masterchef Sverige och blev kontaktad av produktionen för audition.
  • Under auditionen, som varade i tre dagar, lagade Mi burmesisk tofu för att sticka ut ur mängden.
  • Mi känner sig mest bekväm med att laga asiatisk mat eller pasta, men valde en annorlunda rätt för att imponera på juryn.
  • Mi delar med sig av sin matlagning på sociala medier, inklusive Instagram och TikTok, under användarnamnet midekeiser1 och midekeiser respektive.

Den här faktarutan har skapats av Labrador AI och korrekturläst av en journalist.

Till denna säsong utlovas ett högre tempo och en helt ny jurymedlem när den prisbelönta kocken Tommy Myllymäki tar plats bredvid Mischa Billing och Tom Sjöstedt i juryn.

26-åriga Mi De Keiser från Västerås skickade in en spontanansökan till programmet och bollen var i rullning.

– Det var inte något jag hade planerat för utan det blev väldigt spontant. Jag tror att jag till och med skickade in på sista ansökningsdagen, berättar Mi för Västerås Tidning.

Tre dagars audition

Kort efter att hon skickade in ansökan kontaktades hon av produktionen.

– Vi hade ett möte på FaceTime och efter det blev jag inbjuden till en ”pre-casting” i Stockholm för att laga mat till några från produktionen. Efter det gick jag vidare och blev inbjuden till audition i Täby Centrum.

Auditionen pågick i tre dagar i månadsskiftet september/oktober förra året och det var västeråsarens tur den sista och tredje dagen.

– Man hade 60 minuter på sig att laga valfri rätt innan man fick träffa juryn första gången.

Hur var det under uttagningen?

– Min upplevelse var att det var väldigt, väldigt roligt. Många frågade om jag var nervös men jag var inte nervös alls utan kände mig säker på min sak. Det var när jag väl var inne hos juryn och de hade smakat som nervositeten slog till, då kände jag mig jättenervös för att jag så gärna ville gå vidare och inte hade någon aning om vad de skulle svara.

Till sin audition lagade Mi burmesisk tofu för att sticka ut ur mängden.

– Det är inte en av mina paradrätter men något jag tycker är väldigt gott. Jag lät människor jag känner testa rätten innan och de sa att det var både gott och spännande. Det var strategiskt att laga något som kanske är nytt och spännande för juryn samtidigt som det är väldigt gott.

På tal om paradrätter, har du någon?

– Inte någon specifik så, men jag lagar helst asiatiskt eller pasta.

Hur känns det att snart se sig själv på tv?

– Det känns jätteroligt att det snart kickar igång och det blir spännande att se hur de har vinklat, vad de tar med och hur de klipper ihop en.

Mi delar med sig av sin matlagning på både Instagram och TikTok. På Instagram med användarnamnet midekeiser1 och på TikTok som midekeiser.

– Jag har öppnat upp Instagram och TikTok för programmets skull, så jag kör både och.

Powered by Labrador CMS