Bengt Skånberg och Glenn Nyberg.

Livshistorier skildras i utställningar

De boende på Södra Källtorps äldreboende kommer i framtiden att få möjligheten att göra sina egna utställningar. Först ut var Bengt Skånberg som har arbetat med grafisk design och illustration under större delen av sitt liv.

Publicerad

Under den första helgen i mars bjöd Södra Källtorps äldreboende in till en uppskattad utställning där 76-årige Bengt Skånberg visade upp sitt livsverk. Skånberg var under många år illustratör på Springfeldts annonsbyrå i Västerås, för att sedan starta det egna företaget Skånberg Design där han arbetade med grafisk design och illustration.

– Jag har jobbat med sånt som jag har gillat och den här utställningen är för att summera det jag egentligen har gjort genom livet, säger Bengt Skånberg.

Utställningen satt uppe i tre dagar och uppskattades av både boende på äldreboendet och besökare.

– Bengt har väldigt många runt omkring sig som har hjälpt till och det resulterade i något större än vad vi kanske hade trott från början. En jätterolig och uppskattad utställning har det varit, säger Linnea Hedrén, avdelningschef på Södra Källtorp.

Glenn Nyberg är aktivitetsansvarig på boendet och var den som presenterade idén om en utställning för Bengt.

Bengt visar en del av utställningen för Glenn.

– Utställningen har vuxit fram med tiden. Bengt har känt den här positiviteten och drivet i planeringsarbetet och det tror jag har varit oerhört meningsfullt för honom, säger Glenn.

Tanken är att de boende som vill ska kunna visa upp sina livshistorier genom fler utställningar i framtiden.

– Alla har en livshistoria att berätta och alla har ett liv att leva nu också där man har olika saker som är viktiga för en. Och det som har betytt mycket under livet kan vara roligt att få visa upp, det blir ett mervärde för de äldre, säger Linnea Hedrén.

– Det blir spännande att se uppföljningen på det här, säger Glenn.

Bengt Skånberg är nöjd med sitt bidrag i den nya satsningen.

– Det är jättebra, jag hoppas att de andra på boendet utnyttjar den här möjligheten.

Utöver utställningar brukar Glenn ordna roliga temaevent för de boende som till exempel dans, pub eller kondis.

Powered by Labrador CMS