Läraren levde dubbelliv – döms för narkotikabrott

En 36-årig lärare från Västerås har dömts för narkotikabrott och dopingbrott. Enligt domen har han levt ett dubbelliv där han vid sidan av sitt jobb som lärare haft ett narkotikaberoende som han bland annat finansierat via svartjobb och lån.

  • Publicerad 16:08, 10 jun 2019

Den 36-årige läraren levde ett dubbelliv. På ytan hade han ett ordnat liv som boende i radhus, bil, vårdnadshavare till sitt barn och lärare på en skola i Hallstahammar.

Men vad eleverna och kollegorna inte visste var att 36-åringen sedan tonåren hade missbrukat amfetamin i många år som självmedicinering. Vid fest använde han även kokain och ecstacy.

Drogerna har han finansierat genom sina inkomster som lärare men även genom diverse svartjobb i Stockholm och en hel del lån.

Läraren har under polisutredningen berättat att han använde mellan 5 och 10 gram amfetamin varje dag och brukade köpa mellanstora partier amfetamin avsedda för ett par månaders bruk.

Vid gripandet beslagtog polisen både amfetamin och MDMA (ecstasy). Drogerna uppger 36-åringen att han köpt för ett par månader sedan på ”Plattan” i Stockholm för mellan 14 000 och 15 000 kronor. Förutom narkotika togs även dopningspreparat i beslag.

En behandlingsplan har tagits fram för 36-åringen och han förklarat sig villig att genomgå den. Därför döms han till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Om han istället hade valt fängelse som påföljd skulle straffet istället ha blivit 1 år och 6 månader bakom lås och bom.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING