Guldgala. I veckan släpptes nomineringarna till årets Guldstänk-gala som arrangeras den 14 mars i Västerås Kongress. Bilden är från förra årets gala.
Guldgala. I veckan släpptes nomineringarna till årets Guldstänk-gala som arrangeras den 14 mars i Västerås Kongress. Bilden är från förra årets gala.

Klart: De kan vinna på årets Guldstänk-gala

Det är nu klart vilka företag/personer som nominerats till pristagare på Västerås näringslivsgala Guldstänk. I år delas Guldstänks priser ut för 20:e året. Kategorierna som nomineringarna gäller är Årets Företagare, Årets Marknadsförare, Årets Exportpris, Årets Hållbarhetspris, Årets Innovatör och Årets Nystartare.

Publicerad

De slutliga vinnarna utses av en expert-jury för respektive priskategori tillsammans med folkets röst. Priserna delas ut på Guldstänksgalan torsdag 14 mars i Västerås Kongress. Röstningsperioden pågår från 8 februari till 25 februari.

Alla nominerade

Nominerade Årets Företagare

Christer Dahlin och Marie Dahlin, Försäkringsrådgivarna Mälardalen

Christer och Marie Dahlin har med sina innovativa förmågor att ta hand om både medarbetare och kunder fått Försäkringsrådgivarna Mälardalen att blomstra. Nöjdkundindex går rakt upp som en raket och de engagerade medarbetarna, som dubblerats sista året, gör vågen i takt med den ökande omsättningen. Teamwork när det är som bäst.

Sebastian Hollaus och Linus Barklund, Nybyggarn

Sebastian Hollaus och Linus Barklund tillhör den nya generationen byggföretagare och leder efter ett generationsskifte framgångsrikt Nybyggarn vidare. Nybyggarns djupa tradition att alltid hålla sina löften, tänka långsiktigt, jobba för kvalitet, miljö och lönsamhet gör att de står stadigt i en stentuff bransch och bygger ett bättre Västerås för oss alla att verka i.

Fredrik Stendal, David Stendal och Olov Stendal, StepLock

Familjeföretaget StepLock drivs av bröderna Fredrik, David och Olov Stendal och är ett av Västerås mest framgångsrika. Företagets högkvalitativa elektromekaniska lås hyllas av kunderna och efterfrågan ökar konstant. All produktion sker på hemmaplan och de kompetenta medarbetarna är med och ser till att tillväxtplanerna går i lås.

Nominerade Årets Marknadsförare

ABB

Ett framgångsrikt PR-arbete, grundat på god förståelse för nutidens medialogik. Väl genomtänkt, väl organiserat och med stort fokus på viktiga ambassadörer. Med rapportering i hela 24 länder fick satsningen på Finnslätten i Västerås ett fantastiskt genomslag. Det är bara för Västerås att tacka och buga för ABB:s lansering av Robotics Campus.

Mälarenergi

Ibland ekar det tomt när man skrapar på “marknadsföringsytan”. Men Mälarenergi är företaget som fyller anställda med energi och jobbar hårt. Med en genomtänkt plan, tydliga nollmål och smarta val av målgrupper, kanaler och aktiviteter har de till och med fått tomma bergrum att skapa eko ända bort till Vietnam.

Merchsweden

I konkurrens med stora e-handelsjättar har Merchsweden med hjälp av sin marknadsföring karvat ut en helt egen nisch. Det här företaget lever med sin målgrupp, finns hela tiden närvarande i sociala media, och skapar uppståndelse med sina pop-up-butiker. 2023 var de Sveriges snabbast växande Youtube-kanal – och för dem är kaos helt i sin ordning.

Nominerade Årets Exportpris

Prison Island

Prison Island är ett upplevelsecenter för alla i åldrarna 8 – 99 år där det handlar om att samarbeta i lag och lösa stora som små utmaningar och samla så många poäng som möjligt. Prison Island exporterar dessa upplevelsecenter över hela världen i franchiseform. Det som en gång började i en gammal fabrik i Västerås är nu på väg till över 200 anläggningar i och utanför Europa.

1080Motion

Med banbrytande tekniska innovationer inom träning, hälsa och rehabilitering, visar 1080Motion att man från Västerås kan positionera sig och verka på en primärt internationell arena, med många av världens mest kända proffslag och idrottare som kunder. Intelligensen i lösningarna ligger i programvaran och algoritmerna som är utformade för att effektivare och säkrare träna, testa och analysera fysiska prestationer.

Kids Brand Store

Sedan 2011 har Kids Brand Store fokuserat på barn- och ungdomskläder med nischat storleksspann och mångsidigt sortiment från anpassade varumärken. Företaget erbjuder en komplett garderob för alla ungdomar. Med imponerande tillväxt har exporten stadigt ökat och utgör nu en betydande del av verksamheten.

Nominerade Årets Hållbarhetspris

Expandia

Expandia levererar tillfälliga lokaler över hela Norden där allt skapas för att återanvändas – den fyrkantiga modullösningen är därmed helt cirkulär. Med starkt driv och målmedvetenhet har de byggt en mycket framgångsrik verksamhet och samtidigt fokuserat på alla dimensioner av hållbarhet. Expandia-andan bland personalen sprids också genom sociala satsningar i samhället.

Exin

Kontorsmöbel och inredningsföretaget Exin fortsätter bryta ny mark i den traditionella branschen genom att utmana vanan att köpa nytt när nya kontorsmiljöer skapas. Tack vare sin cirkulära affärsmodell som bygger på att erbjuda återvunna möbler har företaget omdefinierat hur kontorsmiljöer kan skapas. Exin skapar hållbara värden för både kunder, samhälle och miljö.

Coppersmith’s

Coppersmith’s är bryggeriet som låter hållbarhetstänket genomsyra hela verksamheten. Från lokal tillverkning och hållbara leveranser till kampanjer för lokalsmarta konsumentval. Med starka sociala värderingar, samhällsengagemang och vilja att gynna det lokala är Coppersmith’s en förebild för många.

Nominerade Årets Innovatör

Scandinavian Real Heart

Ett konstgjort hjärta är snart verklighet tack vare Realheart. Hjärtsvikt ökar i världen och är ett allvarligt tillstånd med hög dödlighet samtidigt som det är brist på donatorer. Den patenterade produkten ger efter år av teknisk utveckling och forskning möjlighet till överlevnad och bättre livskvalitet. Framtiden är här och den räddar liv.

Twistboxes

Hållbarhet, estetik och mångsidig funktionalitet var ledorden när Twistboxes tog fram den unika takboxen. Visionen är tydlig, det ska vara enkelt att resa och leva ett aktivt liv. Med en innovativ och säker produkt vill de bli det självklara valet och intresset på marknaden är stort. Twistboxes är redo för en internationell marknad.

sfPORTEQ

Globalisering och ökad handel ökar trycket på världens hamnar. sfPORTEQ leder utvecklingen med sina banbrytande lätta lyftok för containrar i en bransch som är i behov av både effektivitet och miljötänk. Bolaget finns i några av de största hamnarna i världen och ses som en stark konkurrent som tar stora och viktiga steg mot en hållbar logistikkedja.

Nominerade Årets Nystartare

Aros Lift

Med sin maskinpark förser Aros Lift lokala företag med de främsta tjänsterna för arbete på hög höjd. Byggstenarna i företaget är ett stort fokus på sina kunder och goda samarbeten, men också att alltid leverera en hög servicenivå och god kvalitet. Framtiden ser lovande ut och Aros Lift fortsätter att investera för att fortsatt kunna hjälpa sina kunder nå nya höjder.

Magpie Restaurant

Möt trion som vågade följa sin restaurangdröm trots en osäker omvärld. Magpie har skapat ett unikt koncept med kreativitet och det sociala i centrum. Här ser man inte begränsningar utan utmanar gästerna med influenser från hela världen med fokus på säsong, det lokala och roliga. Med en levande meny fortsätter populära Magpie att utveckla Västeråsarnas smaksinne.

Inelia

Inelia har med sin flexibilitet och sitt starka personalfokus snabbt vuxit till en elinstallatör att räkna med. Kunderna får en engagerad och inlyssnande leverantör som levererar hög kvalitet och service. De öppnar ytterligare enheter, förvärvar bolag och fortsätter att växa geografiskt. Inelias framtid ser ljus ut när de fortsätter att leda strömmen.

Powered by Labrador CMS