Stig-Ove Andersson har fyllt ett helt garage med kuriosa från KF som han samlat under 40 år.

Han söker efterträdare till sin Konsumbutik – i garaget

I ett garage på Bäckby finns en otrolig samling kuriosa, allt knutet till KF – Kooperativa Förbundet, vars butiker alltid har drivits av dess medlemmar. Butikerna heter nu Coop och ingår i en av Sveriges största livsmedelskedja med cirka 800 butiker i Sverige.

Publicerad

Jag tycker om att bevara den kooperativa historien. Det är den som har blivit mitt livsverk och jag är väldigt stolt över vad jag gjort

Stig-Ove Andersson började jobba som springsjas inom KF, Kooperativa Förbundet i Riddarhyttan när han var 13 år gammal och sen dess har han varit kooperationen trogen. Han jobbade kvar inom KF tills han gick i pension och avslutade då som driftchef vid Coop Konsum på Stenby i Västerås.

1984 började han bygga sin samling då ICA, Dagab och KF hade en utställning på Västerås slott som hette Varornas väg.

– Efter den så tog jag hem hela samlingen och byggde ut garaget så att den skulle få plats. Så jag har alltså samlat i 40 år.

Han tycket att kooperationen har gett honom ett bra liv.

– Och jag tycker om att bevara den kooperativa historien. Det är den som har blivit mitt livsverk och jag är väldigt stolt över vad jag gjort.

Stig-Ove startade sin karriär inom Kooperativet som 13-årig springsjas i Riddarhyttan.
I samlingen finns även ransoneringskuponger från andra världskriget.

I garaget finns en diger samling med allt från en stor, vacker, manuellt driven kassaapparat, skyltar, olika förpackningar, varor, ransoneringskuponger, mängder av andra intressanta föremål och till och med en cykel.

– För mig är det viktiga nu att jag hittar någon som bevarar hela min samling. För att om jag skulle dela den skulle hela mitt livsverk vara borta, säger Stig-Ove.

Powered by Labrador CMS