Västerås flygplats. Foto: MICHAEL ERHARDSSON/Mostphotos

Han får fortsätta som vd för Västerås flygplats

Styrelsen för Västerås flygplats har beslutat att ge Claes-Urban Boström fortsatt förtroende i rollen som vd för Västerås flygplats. Han tillträdde som tillförordnad vd i mars.

Publicerad

– Vår ursprungliga överenskommelse var att Claes-Urban Boström skulle axla vd-rollen tillfälligt, men efter en gedigen rekryteringsprocess har vi landat i att ge Claes-Urban förtroendet även framöver, säger Billy Bergåker, styrelseordförande för Nya Västerås flygplats AB, i ett pressmeddelande.

Claes-Urban Boström har bakgrund som kommundirektör i Kungsörs kommun och har tidigare även haft chefsroller i Strängnäs och Trosa kommuner. Medarbetarna på flygplatsen har informerats om beslutet under dagen.

– Det är en glädje att få kliva in som vd för flygplatsen även framöver. Jag har mötts av otroligt kompetenta och engagerade medarbetare som verkligen tagit emot mig väl, säger Claes-Urban Boström, vd för Nya Västerås flygplats AB.

Sedan februari 2023 är Västerås flygplats utsedd till nationell beredskapsflygplats och styrelsen förväntar sig att ledningen fortsätter att utveckla flygplatsens roll i Sveriges krisberedskap.

– Västerås flygplats har en viktig roll i samhället, här startar och landar bland annat ambulansflyg, brandflyg och militära transporter. Claes-Urban har imponerat med sitt ledarskap under de senaste månaderna och vi ser att flygplatsen under hans ledning kommer att utvecklas och bli en allt viktigare nav för samhällsviktiga transporter och för landets beredskap, säger Billy Bergåker.

Powered by Labrador CMS