Nya Gränden Lounge ansluter Café Gränden och Bistro Gränden med varandra.
Nya Gränden Lounge ansluter Café Gränden och Bistro Gränden med varandra.

Gränden har fått ett tredje syskon

Café Gränden är kaféet som blev en restaurang – och som sedan fick en bistro som syskon. I somras fick familjen även påökning med en loungedel där man kan umgås med vänner och beställa drinkar.

Publicerad

Många restauranger och butiker har kommit och gått i Västerås city, men något som har bestått sedan 1995 är Café Gränden på Sturegatan.

För lite mer än två år sedan genomgick de klassiska lokalerna en renovering och restaurangen fick serveringstillstånd, och under våren och sommaren har ägarna utvecklat verksamheten ytterligare.

I mitten av juni var det premiär för Gränden Lounge, en utbyggnad på 176 kvadratmeter med lite lyxigare känsla där det finns en bar, bord för större sällskap och en soffgrupp. Precis som caféet har loungen en egen uteservering under sommarmånaderna.

En annan del av expansionen märks inte av för kunderna, ägarna har investerat i ett större utrymme för personalen med omklädningsrum, dusch och toalett, tvättstuga och en soffgrupp nere i källaren.

På Gränden Lounge satsar man lite extra på fina och välsmakande coktails och gästspelningar med DJ. Nyligen började man med After Work på fredagar med rabatterade priser på mat och dryck i loungen.

Powered by Labrador CMS