Föreningen funderade över hur de skulle göra för att det ska vara ännu roligare att spela i Dingtuna – valet föll på graffiti.
Föreningen funderade över hur de skulle göra för att det ska vara ännu roligare att spela i Dingtuna – valet föll på graffiti.

Graffiti lyfter Dingtunas omklädningsrum: "Tillräckligt många galningar i soppan"

Dingtuna GIF är en liten idrottsförening med ett stort hjärta och ett brinnande engagemang. Nu har klubben tagit ett nytt grepp tillsammans sina medlemmar – och låtit en känd graffitikonstnär vara med och renovera ett omklädningsrum.

Publicerad Senast uppdaterad

Bland annat så finns en fotbollsverksamhet i föreningen där man har lag för flickor och pojkar födda från 2017/18 upp till ett herrlag.

För att stärka sammanhållningen än mer beslöt sig tränarna för P12-laget, huvudtränare Mikael Wärn och hans kollegor Fredrik Westén och Mathias Wenngren att det var dags att, tillsammans med lagets föräldrar, ta tag i trivseln genom att renovera pojkarnas rätt sterila, tråkiga och slitna omklädningsrum.

Och det har man gjort. Men inte på det sätt man skulle tänka sig att en renovering av ett ordinärt omklädningsrum skulle se ut.

Trivsamt. Huvudtränare Mikael Wärn är nöjd med utformningen av det nyrenoverade omklädningsrummet.
Trivsamt. Huvudtränare Mikael Wärn är nöjd med utformningen av det nyrenoverade omklädningsrummet.

Istället har den kände graffitikonstnären Pascha tillsammans med en av föräldrarna, Juha Kauppinen, fått fria händer och målat utrymmet i starka färger, stora motiv och peppande texter och bilder.

– Jag fick en förfrågan av en vän, Juha Kauppinen, som har sina barn i klubben. Vi började diskutera fram och tillbaka om vad vi skulle måla. Det vi kom fram till var lagets färger och naturen runtomkring där laget tränar. Att skapa en trivsam miljö för barnen var avgörande för att jag skulle vara delaktig, säger Azad ”Pasha” Sepehri.

Dessutom har varje spelare fått sin egen plats med namnskylt och det finns till exempel en projektor med duk och en taktiktavla.

Att skapa en trivsam miljö för barnen var avgörande för att jag skulle vara delaktig, säger Azad ”Pasha” Sepehri.
Att skapa en trivsam miljö för barnen var avgörande för att jag skulle vara delaktig, säger Azad ”Pasha” Sepehri.

– Tanken är att vi även ska kunna sitta här inne och ha teori och gå igenom lite övningar, berättar eldsjälen Mikael Wärn, som ser mängder av möjligheter med utrymmet.

Han berättar att man, som många andra glesbyggdslagen runt Västerås, kämpar med att få in tillräckligt antal barn för att få ihop hela lag och att man på det här sättet vill göra det mer attraktivt och inspirerande att komma och spela med dem.

– Vi funderade på hur vi skulle göra för att det ska vara kul att spela i Dingtuna, istället för att kanske gå till IFK, Skiljebo eller VSK.

Då kom idén om omklädningsrummet.

– En liten skara föräldrar var lite mer entusiastiska och galna än de i majoriteten, men när tillräckligt många galningar hamnar i samma soppa så kanske det blir något sånt här, skrattar Mikael.

Projektet har även gett en fin sammanhållning bland föräldrarna.

– Föräldrarna till killarna i laget har verkligen visat att de inte bara vill åka och lämna och hämta killarna, utan de har kavlat upp ärmarna och dragit sitt strå till stacken.

Mikael Wärn säger att Dingtuna GIF är en klubb med stor potential.

– Vi ligger geografiskt rätt till, nära in till stan och andra klubbar. Det finns en hel del oanvända ytor som skulle kunna användas för att utveckla anläggningen. Om jag får önska något så vore det fantastiskt med en konstgräsplan här ute.

Hit är alla välkomna.

Det är väldigt dyrt att spela i de större klubbarna, men i Dingtuna GIF har styrelsen valt att hålla kostnaderna nere.

– På så sätt har nästan alla möjlighet att vara med och spela fotboll. Dessutom är det ofta långa köer i storklubbarna, men här får alla spela, avslutar Mikael.

Powered by Labrador CMS