Utställning. Barkarö handelsträdgårds Madeleine Gerdsdorff och konstnären Jonas Henriksson och är glada över sitt kommande samarbete.

Från dödsvägg till konstutställning bland blommor

Under smeknamnet Lazy Joe gjorde Jonas Henriksson sig känd för västeråsarna genom sina våghalsiga shower där han åkte motorcykel i en trätunna. Nu är allkonstnären aktuell med en konstutställning på Barkarö Handelsträdgård.

  • Publicerad 13:40, 24 okt 2020

Öppettider allhelgonahelgen

Fredag 10.00 – 18.00

Lördag 10.00 – 15.00

Söndag 11.00 – 15.00

Förutom motorcykelshowen Wall of Death har Jonas Henriksson även fått uppmärksamhet för att ha målat gitarrer år rockbandet Europe och ett pågående konstsamarbete Lasse Åberg.

Nu är han aktuell på hemmaplan där han planerar för en utställning på Barkarö Handelsträdgård.

Handelsträdgården har funnits sedan 1931 och drivs nu av Markus Svensson som är tredje generationens blomsterhandlare i familjen.

Skrot från bönderna i trakten

På senare tid har man utvecklat trädgårdsbutiken med bland annat inredning och lite ätbara produkter och man har även öppnat ett litet trädgårdscafé med självbetjäning.

Madeleine Gerdsdorff på Barkarö Handelsträdgård berättar att de länge känt Jonas Henriksson som kund och att han en dag frågade om de inte hade lust att använda bord som han tillverkat för att presentera sina varor på.

– Det hade börjat bli så fullt hemma så jag behövde göra lite plats, ler Jonas.

Möblerna som förutom bord bland annat består av ett antal pallar och gedigna skärbrädor av återvunnet trä är alla gjorda av material från trakten.

– De är gjorda av sånt man kan se som skrot som kommer från bönderna här omkring, till exempel en gammal bakaxel och de finns bara i ett exemplar.

"Hjärtat av Barkarö"

Förutom möblerna ställer Jonas även ut sina tavlor med motiv av bland annat Camilla Läckberg och Lasse Åberg som superhjälte.

– Det kommer att vara lite hösttema, med lite mörkare, djupare motiv, säger han.

Det här är fösta gången som man anordnar ett vernissage på handelsträdgården och just därför säger Madeleine att det är så kul att de fick till ett samarbete med Jonas.

Jonas tillägger att det är underbart att få göra ett vernissage i den vackra miljön.

– Det här är hjärtat av Barkarö och så fint.

Madeleine avslutar med att säga att de naturligtvis kommer att coronaanpassa utställningen och ta till alla försiktighetsåtgärder.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Sveriges största secondhand öppnar i Västerås

Under våren 2021 storsatsar PMU på second hand i Sverige. Bland annat planerar de att öppna en butik i Västerås.måndag 25/1 16:03

EXTRA: ACC varslar samtliga anställda

Vd Tobias Hultberg: ”Tungt hjärta” Västerås kongress- och mötesjätte Aros Congress Center varslade idag samtliga medarbetare. Uppsägningarna kommer att verkställas redan i morgon.tisdag 12/1 15:35

13 konkurser i Västmanland i december

Färre än samma månad året innan Under den senaste månaden rapporterades något färre konkurser i Västmanlands län än under motsvarande tid i fjol. Det visar ny statistik från UC.onsdag 6/1 13:24

Nya lagar och regler från 2021

Sverige lämnar 2020 bakom sig och går in i 2021. Många nya lagar har trätt i kraft under 2020 på grund av pandemin, men annars är allt som vanligt, från och med 1 januari 2021 träder nya lagar i...lördag 2/1 9:20

SMAKFULLT

Startade salladsboomen – nu öppnar de på Erikslund

Salladshjältarna fortsätter kampen mot snabbmatszombisarna Det är salladsboom i Västerås! Och de som startade trenden i Västerås var Salladsmagasinet på Hälla. Nu tar företaget ett nytt steg och expanderar verksamheten. – Nästa år öppnar vi även på...lördag 28/11 8:52

Ny bistro öppnade – i containerboxarna

En bit utanför Erikslunds shoppingcenter vid E18 mot Köping ligger den nyöppnade vägkrogen Bistro Box. Restaurangen har ett säreget, intressant utseende där den yttre designen ser ut att bestå av...fredag 27/11 10:36

Fridlyst inviger Bastard Burgers i Västerås på fredag

Streetfoodkedjan öppnar sin 40:e restaurang: ”Väntat länge på Västerås” På fredag gör Bastard Burgers entré i Västerås. Invigningsfesten blir storslagen – med bland andra Västeråstrion Fridlyst och medlemmar från Looptroop Rockers och Movits. – Vi har väntat länge på att...tisdag 13/10 20:10

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING