Dramatisk kurs. Många drömmer (och andra skräms av tanken) om att en gång kunna stå på en scen och uppträda inför publik.

Fånga drömmen om ett liv på scen

Gammal eller ung, alla som är nyfikna på drama och teater har i höst en chans att prova när Medborgarskolans kurs Teater för vuxna nybörjare drar igång.

  • Publicerad 20:42, 18 aug 2019

Sandybell Ryytty, som kommer att hålla i kursen, är utbildad till lärare vid Stockholms universitet och har även en lärarlegitimation i teater.

– Den här kursen passar för alla som är nyfikna på att hålla på med drama och teater. Man behöver alltså inte ha någon erfarenhet utan bara vilja och nyfikenhet.

Våga tala inför andra

Sandybell Ryytty säger också att det givetvis går bra att delta även om man har erfarenhet och kanske vill öva mer på att våga tala inför andra innan man ställer sig på en riktig scen, eller om man bara vill återuppliva gamla kunskaper och träffa andra i ett teatersammanhang.

– Så länge man då är medveten om att kursen riktar sig till nybörjare.

Kursen går inte ut på att nå fram till en föreställning men man kommer uppträda inför varandra inom kursen och eventuellt kan det bli frågan om något mindre uppträdande sista gången inför släkt och vänner om kursdeltagarna själva önskar det.

Hur ska man då som vuxen våga ställa sig framför andra och prata?

– Jag tror inte att man ska tänka så mycket, det är oftast när man tänker för mycket som man börjar oroa sig. Jag vet då jag själv är expert på att överanalysera saker, skrattar hon.

– Det här ska man göra för att det är riktigt roligt att hålla på med teater och det är även något man kan ha nytta av i exempelvis sitt arbetsliv, även om man inte planerar att syssla med just teater, men att våga prata inför andra och inte vara så rädd för att göra fel och göra bort sig är alltid bra.

Teaterlärare. Sandybell Ryytty leder Medborgarskolans kurs i teater för vuxna nybörjare.

Den här kursen passar för alla som är nyfikna på att hålla på med drama och teater

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING