Polis på plats vid brottsplatsen på Skallberget på fredagskvällen.

EXTRA: Man skjuten på Skallberget – avled i natt

En skottskadad man hittades på fredagskvällen skjuten vid Karlfeldstplatsen. Han avled på sjukhus i natt av sina skador meddelar polisen. Bara några timmar efter Skallberget-skjutningen inträffade en ny skjutning på Vallby. 

Publicerad Senast uppdaterad

Polisen fick in flera samtal om en misstänkt skottlossning i Karfeldtsplatsen på Skallberget under fredagskvällen.

Nu skjutning under natten, då flera skott avslossades mot en bostad på Vallby.

På platsen anträffade polisen en man med misstänkta skottskador, han fördes med ambulans till sjukhus.

Polisen spärrade av platsen och en förundersökning gällande försök till mord inleddes.

Undr natten till lördagen meddelade polisen att mannen, som är i 35-årsåldern, avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade. Rubriceringen är därför ändrad till mord.   

Polisjakt på E18

Polisen har jagat en misstänkt bil som setts lämna brottsplatsen. Flera patruller samt helikopter ska enligt uppgifter till Västerås Tidning, ha jagat den misstänkte bilen i området runt Gäddeholm och Frösåker. Jakten fortsatte sedan på E18 genom Västerås mot Hallstahammar. I höjd med Västjädraavfarten hade polisen satt upp en vägspärr och stoppade trafiken.

– Vi har haft flera förföljanden och kontrollerat fordon. Man ska ha stoppat ett fordon på E18 som först inte stannat. Det var ett ganska långt förföljande. Det är för tidigt att säga om det har någon koppling till skjutningen, säger Magnus Jansson Klarin till Aftonbladet.

Ny skottlossning under natten 

Bara några timmar efter skjutningen på Skallberget, strax efter klockan 3 i natt, kom nästa larm om misstänkt skottlossning – denna gång på Vallby.

Flera patruller beordrades till Vallby med anledning av att inringare hört flera smällar, skriver polisen på sin hemsida. Flera skott har avlossats mot en bostad och en man i 25-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans med oklart skadeläge. 

Mannen är enligt polisen inte skottskadad, utan har skadats av glassplitter då bostaden besköts.

En förundersökning gällande försök till mord är inledd.

– Vi undersöker samband mellan skjutningarna. Det är nära både geografiskt och i tid, säger Tobias Ahlen Svalbro, presstalesperson vid polisen, till Aftonbladet.

Polisen söker nu de som kan ha gjort iakttagelser i samband med skjutningarna. En uppgift som bedöms som ointressant kan för utredningen vara värdefull och polisen är högst angelägna om att få in all typ av information om händelserna, både före, under och efter det inträffade. Tips lämnas till 114 14.

Powered by Labrador CMS