Show i världsklass när några av idrottare i världsklass kommer till Västerås Arena.
Show i världsklass när några av idrottare i världsklass kommer till Västerås Arena.

Eventet som lockar världens bästa gymnaster till Västerås Arena

Den internationella standarden för gymnastik når nya höjder när världens bästa idrottare fyller Västerås Arena. Evenemanget heter Faceoff och hålls den 3 december. Programmet är späckat med action.

Publicerad

Eld, vansinniga hopp, tung bas och gymnastik på allra högsta nivån.

Det är ingredienserna när Faceoff samlar några av världens bästa till ett spännande event i Västerås Arena, skriver arrangören Västerås Gymnastikförening i ett pressmeddelande.

De senaste fyra åren har evenemanget fyllt stora lokaler i Danmark och Norge och intresset har bara växt med tiden. Nu är det dags för Västerås att uppleva samma spänning.

– För fyra år sedan höll vi Faceoff för första gången i Forum Horsens, Danmark, och den efterföljande uppmärksamheten vi fick var överväldigande. Sedan dess har vi fått ännu fler förfrågningar världen över, som kontaktat oss för att höra hur vi kan sprida konceptet utomlands, säger Jesper Bertelsen som leder teamet bakom konceptet.

Västerås Gymnastikförening gör en jättesatsning för att sprida det vidare till den svenska publiken.

Det kommer att finnas idrottare från Australien, Portugal, Azerbajdzjan, Danmark, Island, Estland, England och Sverige på plats – några av de bästa inom sitt område med EM- och VM-medaljer runt halsen.

Enligt Jesper Berthelsen handlar det om att tillåta gymnasterna att göra tricks som pressar gränserna utan att böja sig för de ”klassiska” reglerna i gymnastikens värld.

– Vi ändrar i gymnastikens ramarverk och skapar något unikt. Som ett resultat ser vi hoppkombinationer som aldrig sett dagens ljus förut. Det är just denna kombination av frihet, kreativitet och kvalitet som gör att de bästa gymnasterna från Norden vill delta, säger Jesper Bertelsen.

Faceoff inleds klockan 12.00 på lördag och pågår till sen kväll.

Biljetter på www.faceoff.dk.

Powered by Labrador CMS