Vid tävlingen i Culturen var det eleverna i Kunskapsgymnasiets hållbarhetsråd som vann pris för bästa förslag.

Elever prisades för förslag om plats för motion

Västerås gymnasieelever har fått ge förslag på hur stadens miljöer kan utvecklas på ett hållbart sätt. Kunskapsgymnasiet vann pris för bästa förslag när förslagen visades i Culturen.

Publicerad

Tävlingen var en del i kommunens projekt Västerås 2045. Politiker och tjänstemän från Västerås stad fanns på plats och granskade de många kreativa förslag som eleverna visade upp vid ett event den 8 mars, skriver Kunskapsgymnasiet i ett pressmeddelande.

Kunskapsgymnasiets idé är att förvandla en innergård i Mimerkvarteret i centrala Västerås till en mer levande plats. 

– Vi vill att det ska bli en plats för aktivitet och rörelse, säger Ludvig Åsberg, elev på ekonomiprogrammet och en av drivkrafterna bakom förslaget.

Kunskapsgymnasiets modell visade hur en gräsyta kan bli en plats för rekreation.

Idag består området mest av gräs och buskar. Kunskapseleverna vill istället att det vid “Kunskapsgården” ska finnas motionsredskap och ytor för rekreation. 

Förslaget presenterades så här vid eventet: 

“Kunskapsgården skapar möjlighet till vila och återhämtning i en stressig vardag och gynnar alla i närområdet, gymnasieelever, lärare och övrig kontorspersonal i området."

Förslaget var utformat av ett tiotal elever som är med i ett hållbarhetsråd som skolan bildat detta läsår. Under ledning av läraren Jessica Lodestad-Erlandsson arbetar gruppen med olika frågor som gäller hållbarhet.

Powered by Labrador CMS