Chans till drive in-bröllop på Summer Meet

Om polistillståndet går igenom kommer Svenska kyrkan att erbjuda både drive in-vigslar och drive in-dop fredagen den 7 juli i samband med Västerås Summer Meet.

Publicerad Senast uppdaterad

– Det är lite nya förutsättningar nu när det inte blir någon cruising förbi Elbakajen, men vi är glada att få planera för drive in-vigslar och -dop på Lövudden istället, säger Gunnar Kärrbom, eventpräst i Svenska kyrkan Västerås.

– Det är en naturskön plats och vi önskar både västeråsare och tillresta gäster varmt välkomna dit.

Mellan klockan 19 och 21 den 7 juli kommer Svenska kyrkan att finnas på plats med präst, musik och alkoholfritt bubbel att skåla i efter avslutad vigsel eller dop.

Viktig information:

  • Om ni ska vigas behöver ni ha med legitimation för er båda, en giltig hindersprövning (beställ i god tid från skattemyndigheten) och en eller två ringar. Minst en av er måste vara medlem i Svenska kyrkan.
  • För barndop krävs bägge vårdnadshavarnas samtycke samt legitimation för barnets samtliga vårdnadshavare. Vid vuxendop krävs legitimation för dig som ska döpas.
  • Vill ni ha er vigsel- eller dopgudstjänst tidigt på kvällen åker ni lämpligen till platsen i god tid för att inte fastna i köer. Om ni kommer 30 minuter före start (cirka kl 18.30) hamnar ni först eller långt fram i kön.
Powered by Labrador CMS