Brödernas restaurangchef Mikael Nystrand. Foto: Jonas Bergkvst

Brödernas vill bli västeråsarnas nya vardagsrum

Det senaste tillskottet på stadens hamburgarhimmel kan nu summera den första månaden. – Vi har fått en fantastiskt bra start, säger Brödernas restaurangchef Mikael Nystrand.

  • Publicerad 18:36, 21 maj 2021

Hamburgerkedjan Brödernas grundades 2016 och har expanderat i en rasande takt. Enheten i Västerås var den 30:e och bara en månad senare finns det nu 35 restauranger runt om i Sverige.

– Målet är 70 stycken till årskiftet. Det är en häftig och inspirerande resa att få vara med på, säger Västerås restaurangchef Mikael Nystrand.

Med tanke på namnet är det inte helt otippat ett brödrapar som ligger bakom konceptet. Ja, till och med två faktiskt. Joakim och Jonas Wiklander grundade företaget och driver nu sedan ett par år tillbaka kedjan framåt tillsammans med ett annat brödrapar – entreprenören Monir Kalgoum och dennes mer kände bror, svenska NHL-proffset Mika Zibanejad.

Utsikt mot Hantverkargatan. Foto: Jonas Bergkvst

Snabba puckar var det också för västeråsaren Mikael Nystrand när Bröderna offentliggjorde sina planer på att öppna en enhet även i Västerås och sökte en restaurangchef.

– Jag skickade in en ansökan och fick jobbet. Det känns hur bra som helst och som ett naturligt nästa steg för mig. Jag var redo för uppgiften.

Han har nämligen varit i branschen i ett antal år.

– Jag började hos Björn (Carlsson) på Sigurdsgatan redan som 17-åring. Sedan har det blivit lite olika jobb inom branschen och även utanför en sväng. Senast kom jag från jobbet som barchef på Agrill under fyra år, berättar Mikael Nystrand.

Han tror stenhårt på konceptet.

Vad utmärker Brödernas från många andra hamburgerställen?

– Till att börja med att vi har bordsbeställning och bordsservering, vilket kanske inte är standarden för ett hamburgerhak. Sedan är vår ambition att extremt bra service ska följa med det.

– Vad gäller maten så är det att vi förutom våra högrevsburgare även har napolitanska pizzor, det är inte en så vanlig kombination och kräver framför allt premium-råvaror.

Känslan hos gästerna ska också vara den rätta.

– Vi vill skapa en unik atmosfär där man ska få känslan av att vara i ett vardagsrum. Sitt så länge du vill!

Man kommer upp till restaurangen via rulltrappan. Foto: Jonas Bergkvst

Den första tiden sedan dörrarna öppnades och rulltrappan åter började rulla i lokalen på Vasagatan där tidigare Vigårda huserade har varit bra, menar Mikael Nystrand. Ja, till och med mer än så.

– Vi har fått en fantastisk start! Och nu ser vi fram emot att kunna öppna uteserveringen mot Hantverkargatan, det hoppas vi ska locka ännu fler sittande gäster.

Under den gångna veckan blev det även klart med serveringstillståndet.

På sikt, när det åter ges möjlighet, finns det planer på att hålla uppe lite längre på helger och eventuellt ordna med lite underhållning.

– Det kan vara allt från en dj som livar upp stämningen lite mer till större jippon. Vi har ju en ganska stor och luftig lokal.

Så det finns en plats för Brödernas i hamburgarstaden Västerås?

– Definitivt!

Baren. Foto: Jonas Bergkvst

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Hon blir ny direktör för Comfort hotel: "Lite nervöst"

Nu är det klart – det blir Emma Keenan som tillträder som ny vd och hotelldirektör för Comfort Hotel Västerås. – Jag ser fram emot denna resa med mitt fantastiska team på Comfort Hotel Västerås. Sen...torsdag 2/12 16:58

Krönika: Säkerhet och synlighet på LinkedIn

LinkedIn är med sina 774 miljoner medlemmar det största nätverket som inriktar sig på användarnas professionella och yrkesmässiga digitala närvaro. Företagets vision är att skapa ekonomiska...tisdag 30/11 15:07

Krönika: Money talks i en allt mer komplex vardag

Hej företagare! Hinner du stanna upp och läsa en reflektion om din och de flesta entreprenörers vardag? Tiden rusar och världen snurrar på, eller hur? Och det är inte helt lätt att se en förändring...tisdag 30/11 15:04

UF-chefen: "Otroligt bra processutbildning för eleverna"

Att driva UF-företag är något som många elever runt om i Sverige gör varje år och dessutom uppskattar väldigt mycket. Nyligen har ”UF Målbild 20/21” avslutats och Västmanland är bäst i Sverige!...måndag 29/11 19:05

LAGFOTON FRÅN KLUBBARNA

Lagfoton från klubbarna

Foto: EXPRESSBILD

SMAKFULLT

Vin i Västerås gör efterlängtad comeback

Konserthuset ny skådeplats: Smaka på den här. Nästa helg är vin- och delikatessmässan Vin i Västerås tillbaka. I delvis ny tappning och på ny plats – men med samma arom. – Besökarna kommer att känna igen sig, säger Hanna...söndag 24/10 15:51

Hon är Västerås Tidnings nya vinskribent: ”Viner ska inte vara något snobbigt”

Jenny Asplund hoppas kunna inspirera med sina tips Västeråstjejen Jenny Asplund är sommelier och etablerad vinskribent. Nu ska hon dela med sig av sina kunskaper till Västerås Tidnings läsare. – Det känns väldigt kul och spännande att ha fått den här...tisdag 22/6 20:20

Grillen är laddad inför helgens ölfestival

På fredag går startskottet för ölfestivalen Coppersmith´s med vänner. Men redan under onsdagen tändes grillarna på området. – Köttet ska ligga på grillen i 12 till 14 timmar, så för att hinna måste...onsdag 26/5 16:18

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 6/2 20:00

E-TIDNING