Hoppborgsägare. Elias Rocabado och Viktor Dayan har tagit över företaget Event Mälardalen. Foto: Jonas Edberg

Unga ägare har gett ny luft i hoppborgsbolaget

Är ni småbarnsföräldrar här i Västerås? Då har ni säkert stött på någon hoppborg under senaste månaderna. De som äger hoppborgarna är Event Mälardalen – ett företag som sedan i våras drivs av två Västeråskillar i 20-årsåldern.

Publicerad

Event Mälardalen har varit något av barnens stora favorit i sommar. Under Västerås Barnfestival, som Västerås Tidning var med och arrangerade i maj, var det ständig kö till alla tre hoppborgarna som blåstes upp i Vasaparken.

Företaget har dessutom varit representerade vid ett flertal stadsdelsfester, Mälarenergi Stadslopp och nu senast Summer Meet där de närmast förvandlade Lögastrand till en hoppborgsfestival.

Bra tajming

Trots att företaget har några år på nacken är det tydligt att det är något som har hänt. Förklaringen är så enkel som ungdomlig entusiasm. Viktor Dayan och Elias Rocabado, 19 respektive 21 år, har nämligen gjort en storsatsning och under våren köpt bolaget.

När chansen kom sade killarna upp sig från sina tidigare jobb – och bestämde sig föra att satsa allt på livet som företagare.

I bolaget finns bland annat ett 20-tal hoppborgar och uppblåsbara hinderbanor, en paintballarena samt utrustning för populära lekar som exempelvis bumperball. Kunderna är både kommunen, företag samt privatpersoner.

– Det känns som att vi har haft rätt tajming. Nu efter pandemin är efterfrågan på sådana här saker stor. Jag trodde inte att det skulle vara så mycket kunder som det är. Det har gått bra väldigt fort, säger Elias Rocabado.

Hur vågar man göra en sån här satsning i er ålder?

– Det gäller att ta chansen och våga tro på oss själva. Vi har inte så mycket att förlora. Vi bor fortfarande hemma och ser det som en bra möjlighet för framtiden. Man lär sig otroligt mycket av att driva eget företag, säger Viktor Dayan.

Barnfestivalen. Det var ständig kö till hoppborgarna när Västerås Barnfestival arrangerades i maj.
Powered by Labrador CMS