Linda har designat ett eget bord med skiva från Ikea och grova industrihjul. Foto: Linda Abrahamsson

Inredaren tipsar: Så inreder du snyggt och billigt

Nu står vintern för dörren och många av oss känner för att boa in oss lite extra i hemmet. Men då kassan på grund av elpriser och dyrare lån kanske inte är så fet så kanske man tvekar inför att ta sig an några större projekt. Men att byta gardiner, kuddfodral, måla en tavla eller fixa i ordning ett loppisfynd kan göra stor skillnad och behöver inte kosta många kronor.

Publicerad

Man kan till exempel ta en gammal tavla och använda spackelrester för att göra ett grovt mönster. Ingen annan har en likadan tavla, det är bara du

Västerås Tidning pratade med Linda Abrahamsson, inredare och fotograf med egna firman Aduction som bor i Kolbäck utanför Västerås tillsammans med sin man Magnus och två söner.

– Det finns mycket man kan göra i hemmet som inte behöver vara så dyrt säger hon. Ibland kan det räcka med att man möblerar om eller letar i sina gömmor efter något nytt att ställa fram. Börjar man titta så har nog många ganska roliga saker undanställda, tipsar Linda.

Huset de bor i är en 70-tals villa som inretts på ett lugnt och neutralt men ändå kreativt sätt med många egna idéer. Hon berättar att hon är trött på många konton på Instagram där alla visar upp samma trendiga inredning.

– Alla ska ha likadant och ingen har sin egen stil. Jag och Magnus har nog varit så jämt att vi gått vår egen väg. Vi vill göra något annorlunda som vi tycker om, oavsett vad andra säger.

Det finns gott om roliga detaljer i hemmet, bland annat har de använt valnötslaserad plywood som väggbeklädnad i hallen.

– Det är också en idé vi fick som inte var speciellt dyr. Det behöver inte kosta flera tusen, man kan också spraya eller måla om saker man tröttnat på, det finns ju små provburkar för under en hundring som man kan köpa, säger hon.

Andra tips på relativt billig inredning kan vara att göra en personlig tavla.

– Man kan till exempel ta en gammal tavla och använda spackelrester för att göra ett grovt mönster. Ingen annan har en likadan tavla, det är bara du.

Linda och Magnus har även gjort ett soffbord genom att sätta grova industrihjul på en vit bordsskiva från Ikea och Linda har designat en laserad vägghylla. De har också gjort om ett gammalt inbyggt skåp till ett öppet vedförråd.

– Det även finns jättemycket vackert i naturen som man kan plocka in. Jag tror att vi behöver pyssla mer, vara kreativa och inte bara sitta med telefonen och scrolla.

Men framför allt säger Linda att hemmet ska vara trivsamt för den som bor där.

– Vad andra tycker det ska man strunta i, avslutar hon.

För mer information se: Instagram @fotograflindaabrahamsson

På väggarna i hallen har Linda och Magnus laserat plywood i en valnötsfärgad kulör. Foto: Linda AbrahamssonDet gamla skåpet i hallen fick bli vedförvaring. Foto: Linda AbrahamssonEn vacker laserad hylla pryder en vägg i vardagsrummet. Foto: Linda Abrahamsson
Powered by Labrador CMS