Réka Velle, Jonas Foldevi, Jasmina Zlatarac Kujundzic och Marie Sundt utanför Tegnér vårdcentral i Västerås.

Vårdcentral i Västerås flyttar och byter namn

Odensvi vårdcentral flyttar och den 3 januari öppnar man i nya och helrenoverade lokaler på Forskargränd 2 och byter samtidigt namn till Tegnér vårdcentral. De nya lokalerna är större och har bättre tillgänglighet, vilket innebär att mottagningen på sikt kommer kunna ta emot fler patienter och anställa fler medarbetare.

Publicerad

Den 29 till 30 december är Odensvi vårdcentral stängd på grund av flytt och alla listade patienter hänvisas under dessa dagar till Familjeläkarna Önsta-Gryta på Vildrosgatan 2.

Det var 1994 som Odensvi vårdcentral öppnade på Odensviplatsen 2 i Västerås. Nu, nästan 28 år senare, har mycket förändrats. Idag har mottagningen cirka 10 000 listade patienter och 34 medarbetare, varav fem fast anställda specialister i allmänmedicin.

– Vi har haft en fantastisk resa och lokalerna vi sitter i nu är anpassade för en helt annan storlek än den vårdverksamhet vi driver idag. När vi nu flyttar och byter stadsdel ökar vi lokalytorna från 950 kvadratmeter till nästan 1 500 kvadratmeter. Med större lokaler har vi möjlighet att ta emot fler patienter, anställa fler kollegor och öka tillgängligheten ytterligare, säger Réka Velle, specialist i allmänmedicin och verksamhetschef på Odensvi Vårdcentral i ett pressmeddelande.

Nu byter vårdcentralen namn till Tegnér Vårdcentral.

– När vi nu flyttar till ny adress vill vi signalera förändring och därför känns ett namnbyte helt rätt. I övrigt kommer patienterna att känna igen alla medarbetare samtidigt som lokalerna är handikappanpassade med mycket bättre tillgänglighet.

Praktikertjänst, alltså delägarna i bland annat Tegnér vårdcentral, har gjort en betydande satsning på flytten och bland annat helrenoverat de nya lokalerna. Tegnér vårdcentral kommer att ha ett och ett halvt våningsplan.

På plan två ryms bland annat reception, provtagning, läkarmottagning, distriktssköterskemottagningar, arbetsterapeut, psykolog och kurator medan nedre planet rymmer barn- och mödravårdscentral, dietist och fysioterapi med tillhörande träningshall.

– Det känns fantastiskt bra att nu ha möjlighet att växla upp och kunna utöka våra patientlistor i en modern och mer tillgänglig arbetsmiljö. Vi är välbemannade och siktar på att fortsatt kunna erbjuda både personligt engagemang och en fast läkarkontakt med mål om att erbjuda hög kontinuitet och möjlighet att träffa samma läkare vid varje planerad kontroll, säger Réka Velle.

I direkt anslutning till vårdcentralen finns uppmärkta parkeringsplatser för besökare och rörelsehindrade samt reserverade platser för patienter som ska besöka barn- eller mödravårdscentralen.

Powered by Labrador CMS