Ulrika Spårebo

Spårebo föreslås toppa regionlista för Socialdemokraterna

Denise Nordström (S), nuvarande regionråd, meddelade förra veckan att hon avsåg att inte kandidera. Nu har Socialdemokraterna i länet presenterat listan med kandidater till regionfullmäktige i valet 2022.

Publicerad

Valet till regionfullmäktige är uppdelat i en västlig och östlig del där Västerås och Sala tillhör den östliga.

Vid förra valet var Denise Norström (S) från Västerås toppnamn på listan. Till valet föreslår valberedningen att Ulrika Spårebo från Sala ska toppa listan.

Spårebo är idag oppositionsråd i Sala.

– Jag är väldigt glad och hedrad över att bli föreslagen som förstanamn på regionlistan. Jag tror att jag med min yrkesbakgrund inom vården och den erfarenhet jag har från politiska uppdrag kan bidra till en positiv utveckling av Region Västmanland för alla västmanlänningar, säger Ulrika Spårebo i ett pressmeddelande.

Tvåa på regionlistan är Daniel Petterson som idag är tjänsteman inom Region Uppsala och boende i Västerås.

– Jag är stolt och hedrad över att valberedningen har föreslagit mig att representera Socialdemokraterna i Region Västmanland. Jag ser fram emot att tillsammans med partikamrater från hela länet arbeta med att korta vårdköerna så att alla i vårt län kan få den vård de behöver och att alla västmanlänningar ska ha ett jobb att gå till.

Den västra listan toppas av nuvarande regionrådet Kenneth Östberg från Norberg och tvåa är Åse Ellingsen Vesper från Köping.

De slutliga listorna kommer spikas av distriktskongressen 4 december.

Powered by Labrador CMS