Foto: Mostphotos

Så vill alliansen kapa vårdköerna i länet

I en motion till regionfullmäktige föreslår alliansen satsningar som ska leda till ett samlat grepp för att kapa vårdköerna i Västmanland. Över 10 000 västmanlänningar väntar idag på besked från vården.

Publicerad

– Vårdköerna har nu tillåtits växa så långa att det krävs ett samlat grepp och radikala åtgärder för att komma tillrätta med problematiken och kapa vårdens köer. Vi vill lägga 15 miljoner på att köpa vård från andra vårdgivare eller genomföra satsningar inom Region Västmanland såsom operera extra på kvällar och helger, säger Tomas Högström (M), Helena Hagberg (L), Birgitta Andersson (C) och Malin Gabrielsson (KD) i ett pressmeddelande.

Med satsningen på 15 miljoner vill Allians för Västmanland stärka kapaciteten för att köpa mer av den vård Region Västmanland inte klarar av att ge i tid. Kapaciteten kan även höjas genom att exempelvis operera mer på kvällar och helger för att få ner de köer som idag finns. En del av detta görs även idag, men med dessa 15 miljoner kan ett mer samlat grepp tas.

Förslaget om mer köpt vård och ökad kapacitet finns med i Allians för Västmanlands budget och har lagts fram som en motion till Regionfullmäktige.

Powered by Labrador CMS