Foto: Pia Nordlander/region Västmanland

Ny trio planerar att styra regionen

På Region Västmanlands valfullmäktige måndagen den 15 oktober kommer S, L och C lägga fram ett förslag till ett nytt mittenstyre för Region Västmanland. Det blir ett starkt minoritetsstyre med 38 av 77 mandat. – Jag är väldigt glad att vi har hittat en väg fram för ett nytt styre i Region Västmanland. Jag tror att samarbetet med Liberalerna och Centerpartiet blir en bra grund för att föra regionen framåt, säger Denise Norström, gruppledare för Socialdemokraterna i ett pressmeddelande.

Publicerad

I ett pressmeddelande som gick ut under söndagskvällen skriver partierna att de är överens om de breda politiska linjerna och har gjort en uppdragsfördelning för de viktigaste nämnderna och regionstyrelsen.

– Vi tryggar genom detta samarbete en bra vård för västmanlänningarna. Vi är mycket glada för att att ha fått igenom att det kommer tas krafttag mot köerna och att valfriheten blir kvar inom primärvården och kan utvecklas även på andra områden i vården. Det har också varit viktigt för oss att få igenom kravet på att alla ska få en fast läkarkontakt, till en början de med störst vårdbehov, säger Helena Hagberg, gruppledare för Liberalerna.

Partierna gör bedömningen att detta är den mest framkomliga lösningen för att säkra ett så stabilt styre som möjligt.

– Centerpartiet har gått till val på en tydlig politik för en mer nära vård och utveckling i hela länet. Centerpartiet har även gått till val på tydliga värderingar där vi står upp för medmänsklighet och alla människors lika värde, därför har det varit viktigt för oss i Centerpartiet att skapa ett tydligt styre av regionen, där har det visat sig att det är Centerpartiet tillsammans med Liberalerna och Socialdemokraterna som är de partier som kan forma den tydligaste och starkaste konstellationen, säger Barbro Larsson, gruppledare för Centerpartiet.

Powered by Labrador CMS