Foto: Mostphotos

S i Västerås: Bort med delade turer

Om Socialdemokraterna får fortsatt förtroende att styra Västerås efter valet i höst kommer de att jobba för att heltid ska bli norm och för att ta bort delade turer inom kommunen.

Publicerad

Heltid som norm, bort med delade turer och fria arbetskläder. Det vill Socialdemokraterna i Västerås införa i kommunen, vilket framkommer när de presenterar sitt personalpolitiska program inför kommande mandatperiod.

– Under den gångna mandatperioden har vi infört önskad tjänstgöringsgrad. Nu går vi vidare och inför heltid som norm, säger Carin Lidman, socialdemokratiskt kommunalråd och partiets personalpolitiske talesperson.

Socialdemokraternas personalpolitiska program har stämts av med den fackliga organisationen Kommunal i Västerås.

– Heltid som norm är en viktig förändring mot dagens önskad tjänstgöringsgrad. Det innebär att ansvaret att få heltid flyttas från arbetstagaren till arbetsgivaren. Alla tjänster ska skrivas om till heltid och alla nya tjänster som utlyses ska vara heltid, säger Marie Energård, ordförande för Kommunals sektion i Västerås.

Tidigare har både Miljöpartiet och Vänsterpartiet i Västerås meddelat att de går till val på att införa sex timmars arbetsdag för de som jobbar med omsorg inom kommunen.

Powered by Labrador CMS