Nu tar nästa krog plats i Melkerhuset
Förra veckan smög Bistro Melker igång sin verksamhet i Melkerhuset vid Aseatorget efter månader av förberedelser.
– Jag blev kontaktad av Castellum som berättade att de hade en ledig lokal, bokade in ett möte med dem och nu sitter vi här, sammanfattar Jwan Ozeran, ägare av den nya restaurangsatsningen i city.
Jwan har arbetat inom restaurangbranschen i 30 år och brinner för kundservice och riktigt god mat och dryck.
Bistro Melker har flyttat in i samma lokal där Klang Market huserade innan kedjan gick i konkurs. Den orangea takfärgen är densamma, men utöver det har Bistro Melker en helt egen stil som är skapad med en tydligt syfte.
– Tanken är att när du kommer hit, då ska du känna dig avslappnad i en harmonisk miljö.
Den stora lokalen har nyttjats enligt konstens alla regler med olika avdelningar som ändå har en röd tråd.
– Lokalen rymmer 300 personer, men för att alla, även sällskap med barnvagnar eller liknande, ska känna sig välkomna så har vi prioriterat gott om utrymme före antal. Restaurangen har tre huvuddelar, bistron för middagar i lyxig miljö, den stilrena matsalen för större lunchsällskap och en loungedel. Vi har även en VIP-lounge som är vår oas, där kan man boka in sig ett gäng och bli ordentligt bortskämda med en egen värd som servar hela kvällen. Perfekt för både konferens eller vid festligare sammanhang som möhippor eller liknande, berättar Isabelle Crusoe, restaurangchef.
Precis som Jwan har Isabelle åratal av arbetslivserfarenhet inom branschen och brinner även hon för ett kundbemötande utöver det vanliga.
– Hos oss är gästen i fokus, det är vårt motto. Vi vill skämma bort våra gäster och förgylla både vardag och fest, säger Isabelle.
LÄS OCKSÅ:
Premiäröppning för nya restaurangen i Melkerhuset
Jwan fyller i:
– Vi har även ett väldigt brett utbud av mat, både pizza, grill, libanesiskt och tapas, det finns något för alla smaker. Och allt här är lagat från grunden och med kärlek här, säger Jwan.
Både Isabelle och Jwan lyser upp när de berättar om kockarnas arbete.
– Våra kockar är fantastiska. Första dagen vi hade öppet hade vi raggmunk och fläsk på lunchmenyn, allt var lagat från grunden, till och med lingonsylten. Då kände jag verkligen att jag är på helt rätt plats, säger Isabelle.
Bistro Melker har öppet på lunchen, men kommer även öppna upp på kvällar och helger inom snar framtid vilket skapar jobbmöjligheter för omkring 15 personer. Rekryteringen pågår fortfarande och de söker framförallt personer som kan arbeta i baren.
Vad är era förhoppningar med den här satsningen?
– Först och främst att etablera oss här i stan, det ska bli en restaurang där alla känner sig välkomna, både unga, gamla och medelålders. Och att kunna leverera service i toppklass, det behövs, säger Jwan.
För bara någon månad sedan öppnade Baras Ikon här bredvid, hur ser ni på det?
– Det är jättebra, folk drar folk. Finns vi så finns de. Tidigare har det inte hänt så mycket i den här delen av city, men nu kan vi skapa en bra rörelse här som gynnar alla, säger Jwan.
Bistro Melker kommer att satsa på både After Work och företagsevent. På vardagar mellan 13-14:30 erbjuder de även pensionärsrabatt på lunchen.
– Och på lördagar kommer vi att köra med shoppinglunch, och det genomgående temat är alltid ”Gästen i fokus”, avslutar Isabelle.