Mimplattformen ger tillsammans med tio andra mimgrupper skräckföreställningen ”Rosemary”.

Unik mimföreställning på Trixteatern i Västerås

Vid en sammankomst under förra året i Västerås föddes en idé om en mimföreställning för vuxna. Efter ett år av planerande presenterar nu Mimplattformen tillsammans med tio andra mimgrupper skräckföreställningen ”Rosemary” den 9 juni, parallellt med Scenkonstbiennalen i stan.

Publicerad

Vid en sammankomst under förra året i Västerås föddes en idé om en mimföreställning för vuxna. Efter ett år av planerande presenterar nu Mimplattformen tillsammans med tio andra mimgrupper skräckföreställningen ”Rosemary” parallellt med Scenkonstbiennalen i stan.

Mimteater har ofta associerats med barnteater, men nu vill Mimplattformen ändra uppfattningen att det är det enda de kan göra.

Detta genom uppsättningen av Rosemary, en ny tappning av den klassiska skräckfilmen Rosemary’s baby.

– Det är ett turboprojekt med 30 personer på scen och sex regissörer, vilket gör det unikt, säger Jonna Ljunggren som är projektledare för Rosemary.

Föreställningen består av fem olika delar, skapade av fem olika regissörer, som sedan pusslas ihop av en huvudregissör. Den övergripande regissören är Hedvig Claesson och hon har haft uppgiften att ro projektet i land.

– Hon har en fin vision och det kommer bli superbra!, säger Jonna Ljunggren.

Det viktigaste med Rosemary är inte föreställningen i sig. Det är att tillfället har funnits för så många mimskådespelare att samlas och göra något tillsammans, att få mötas och ha roligt.

– Vi ville prova ett nytt sätt att ropa ut att vi finns. För att utveckla mimkonsten måste vi kunna få jobba ihop.

Föreställningen spelas upp den 9 juni på Trixteatern under årets Scenkonstbiennal i Västerås.
– Man kan förvänta sig en maxad föreställning, den kommer att bli ”top notch”, säger Jonna Ljunggren.

Projektledare Jonna Ljunggren. Foto: Patrik Filip Johansson
Powered by Labrador CMS