Noel Sundberg med SM-bucklan, krans och segerdryck efter triumfen i Kalmar. Foto: Sebastian Jansson

Noel, 12, svensk juniormästare – nu väntar världsfinalen

SMK Västerås Karting har fått en svensk mästare. Klubbens 12-årige talang Noel Sundberg vann som rookie i klassen Junior 125. Det gav honom även en biljett till världsfinalen på Le Mans i Frankrike.

Publicerad

Det var förra helgen i Kalmar som Noel Sundberg fick till fullträffen.

Det är hans första år i nya klassen J125 med storkart efter att ha tävlat i klassen Mini förra året

Han leder även MKR-serien och vann tidigare i år även det prestigefyllda Göteborgs stora pris med god marginal.

Nu drämde kartingtalangen alltså till med att bli svensk mästare i klassen Junior 125. Han vann finalen i stor stil med över nio sekunder ner till tvåan – en mindre evighet i dessa sammanhang som vanligtvis handlar om hundradelar och tiondelar.

Noel Sundberg vann i och med SM-segern även en biljett till IAME Världsfinalen i Frankrike på Le Mans 18-23 oktober.

Förra året vann även storebror Victor en biljett Världsfinalen, då i Italien. Nu är det alltså lillebrors tur.