VSK fick jubla högst och mest i match 2 mot Edsbyn.

VSK:s sköna revansch – utjämnade mot Edsbyn i semifinalen

VSK gjorde det nödvändiga – tog omedelbar revansch och vann uppe i Edsbyn på måndagskvällen. Därmed utjämnat i SM-semifinalserien.

Publicerad Senast uppdaterad

Matchfakta, SM-semifinal 2:5

Edsbyn–VSK 4–9 (2–2)

Första halvlek: 1–0 (19) Per Hellmyrs, 1–1 (33) Daniel Johansson, 2–1 (37) Vadim Arkhipkine, 2–2 (43) Robin Andersson.

Andra halvlek: 2–3 (47) Jesper Jonsson, 2–4 (61) Robin Andersson, 3–4 (66) Samuli Helavuori, 3–5 (72) Christoffer Fagerström, 3–6 (75) Daniel Johansson, 4–6 (78) Ted Hedell, 4–7 (81) Daniel Johansson, 4–8 (83) Jesper Jonsson, 4–9 (89) Robin Andersson.

1–1 i matcher

Spelschema:

Semifinal 3:5: Onsdag 6 mars, 19.00, VSK–Edsbyn

Semifinal 4:5: Lördag 9 mars, Edsbyn–VSK

Eventuell semifinal 5:5: Måndag 11 mars, 19.00, VSK–Edsbyn

Edsbyn hade med sig en tung lördagsseger från ABB Arena och ledning med 1–0 i semifinalserien.

Match två inleddes tätt, relativt tillknäppt och helt jämnt efter den första halvleken där VSK hämtade upp underläge två gånger fram till 2–2.

Men i den andra halvleken varvade den grönvita maskinen upp.

Full fart direkt och en drömöppning när Jesper Jonsson på en precis Landström-passning kunde ge grönvitt ledningen för första gången i matchen efter bara lite drygt en minut.

4–2 sedan signerat Robin Andersson för andra gången denna kväll, elegant framspelad av Pontus Vilén.

Edsbyn stack emellan med en reducering till 4–3 men det här var mesta mästarnas kväll.

Christoffer Fagerströms 5–3 och Daniel Johansson frislag till 6–3 med två minuters mellanrum hämtade sig aldrig hemmalaget ifrån.

Det rann sedan iväg till slutliga 9–4.

Helt jämnt i matchserien därmed inför match 3 i ABB Arena på onsdag.