Simon Gefvert.

VSK:s nyckelspelare missar resten av säsongen

En magnetröntgen har visat att VSK:s wingback Simon Gefvert har skadat korsbandet och missar resten av den allsvenska säsongen. Det meddelar klubben på torsdagen. 

Publicerad Senast uppdaterad

En av VSK:s främsta kuggar och nyckelspelare Simon Gefvert tvingades utgå dryga kvarten in i andra halvlek i den mållösa matchen i måndags mot IK Sirius. 

Efter att ha genomgått röntgen under onsdagen har läkarna kunnat konstatera en korsbandsskada, skriver vskfotboll.nu. 

Simon Gefvert kommer att opereras inom närmaste veckan och det handlar om en rehabiliteringstid på 9–12 månader.

”Det är ett otroligt tufft besked som kom igår, jag är så klart oerhört ledsen men är det något jag lärt mig av att spela i VSK är det att motgångar gör oss starkare. Stödet från er supportrar i år har varit på en helt ny nivå och det är vi otroligt tacksamma för, nu gäller det att vi sluter upp ännu mer och pushar laget för att fortsätta prestera”, säger Gefvert till klubbens hemsida. 

Simon Gefvert har startat alla tio matcher för VSK hittills i allsvenskan och spelade samtliga minuter i Superettan 2023 när laget grejade avancemang till landets högsta serie.

VSK-managern Kalle Karlsson säger till hemsidan:

– Vi är väldigt ledsna både för Simon Gefverts skull och för lagets del. Han har varit i bra form under våren och betyder mycket både på och utanför planen. Samtidigt är skador en del av fotbollen och jag är säker på att ”Greven” med sin otroliga inställning kommer att komma tillbaka till planen starkare än någonsin.

Powered by Labrador CMS