Meriterad. Franske mittfältaren Mattéo Ahlinvi har skrivit på ett tvåårskontrakt med allsvenska VSK.

VSK värvar fransk mittfältare: ”En spelare från en högre hylla” 

VSK Fotboll fortsätter att förstärka truppen inför den allsvenska återkomsten. Under torsdagen presenterades den meriterade 24-årige franska mittfältaren Mattéo Ahlinvi. 

Publicerad

Mattéo Ahlinvi, som ansluter på free transfer från serbiska storklubben Cukaricki, gjorde sin första träning med grönvitt idag, skriver klubben på sin hemsida.

Det är en meriterad spelare som anländer till Västerås och VSK. 

Bland annat återfinns en säsong i franska högstaligan Ligue 1 med Nimes 2020/21 då han spelade tio matcher från start, landskamper för Benin och tidigare U19-landskamper för Frankrike. 

– Jag är väldigt glad för att få komma till Sverige och representera VSK Fotboll – jag tycker manager Kalle Karlsson har presenterat hur man vill spela på ett bra och intressant sätt, säger Mattéo Ahlinvi till hemsidan.

Kalle Karlsson, VSK-managern:

– Det känns spännande att vi har kunnat knyta till oss en spelare från en högre hylla än vi normalt tittar på. Mattéo har egenskaper som vi tror kommer passa hos oss och han har visat stor vilja att komma hit till VSK och delta på vår resa. En härlig personlighet som kommer att bidra både på och utanför planen.

Kontraktet är skrivet på två år. 

Tidigare i veckan blev det även klart att VSK säsongen ut lånar vänsterbacken William Kaastrup från danska Randers FC. 19-åringen kommer från FC Köpenhamns akademi och har representerat Danmarks landslag på U18-, U19- och U20-nivå.

William Kaastrup.
Powered by Labrador CMS