VSK är klart för SM-semifinal efter att ha avgjort en länge jämn tredje kvartsfinal hemma mot Sandviken i andra halvlek.

VSK till semifinal – vann tät tredje kvartsfinal mot Sandviken

Första hindret avklarat. VSK:s bandyherrar vann kvartsfinalserien mot Sandviken med 3–0 i matcher och marscherar nu med fanan i topp vidare mot det hägrande målet: en SM-finalplats i ABB Arena Syd 16 mars.

Publicerad Senast uppdaterad

Två snabba VSK-mål i upptakten av SM-kvartsfinal 3 fram till 2–0.

SM-kvartsfinal 3:5, VSK–Sandviken 11–4 (3–3)

Första halvlek: 1–0 (7) Christoffer Fagerström, 2–0 (9) Tobias Nyberg, 2–1 (14) Oliver Hellgren, 3–1 (24) Daniel Johansson, straff, 3–2 (25) Joel Engström, 3–3 (34)) Olliver Hellgren.

Andra halvlek: 4–3 (54) Daniel Johansson, 5–3 (60) Viktor Spångberg, 5–4 (67) Elliot Hellström, 6–4 (72) Daniel Johansson, 7–4 (78) Emil Juhlén, 8–4 (83) Christoffer Fagerström, 9–4 (89) Martin Landström, 10–4 (92) Emil Juhlén, 11–4 (93) Robin Andersson.

Publik: 2 223

VSK till semifinal med 3–0 i matcher

Skulle det bli en lika enkel resa som i den första kvartsfinalen i ABB Arena Syd när det blev 12–3?

Icke.

De gästande gästrikarna kom tillbaka och i paus var ställningen lika på 3 efter att Sandviken hämtat upp 3–1.

Och inte ens när grönvitt växlade upp och gick ifrån till 5–3 efter den första kvarten gav gästerna tappt.

Elliot Hellström reducerade till 5–4 på hörna (efter att strax innan slagit en straff som VSK-målisen Henrik Kjellsson räddade) och ordnade ny nerv i matchen.

Men med 20 minuter kvar kom avgörandet. Efter Martin Landströms genombrott tilldömdes VSK straff.

Säker exekutor för andra gången denna lördagseftermiddag: Daniel Johansson.

Efter det hämtade sig aldrig SAIK och VSK kunde rinna ifrån till en slutlig 11–4-viktoria.

Därmed 3–0 i kvartsfinalserien. I semifinalen väntar vinnaren i hälsingemötet Bollnäs–Edsbyn. 1–1 där, tredje matchen spelas under lördagskvällen.

VSK inleder oavsett motstånd semifinalserien hemma nästa lördag klockan 17.00.