Nytt guldjubel? Christoffer Fagerström och Martin Landström jublar ikapp på Studenternas förra våren efter att VSK säkrat det 21:a herrguldet. Nu drömmer Fagerström och övriga grönvita om en repris – på hemmais.

VSK-stjärnan om drömmen att få lyfta SM-bucklan på hemmaplan: ”En fantastisk morot”

Omstart i elitserien idag borta mot Motala. Men det är sju lördagar längre fram som årets stora mål ligger för VSK:s bandyherrar. ”Det är en fantastisk morot att ha chansen att kunna få höja SM-bucklan på hemmaplan”, säger VSK-forwarden Christoffer Fagerström.

Publicerad Senast uppdaterad

Efter ett intensivt matchande från annandagen och framåt – med sju matcher på 13 dagar – har nu regerande svenska mästarna slickat såren och är redo för de fem sista omgångarna av elitserien.

– Uppehållet kom lägligt tycker jag. Vi har en hel del spelare som spelat ganska mycket och tungt under en period när andra spelare varit skadade. Så det här var bra, säger Christoffer Fagerström.

Detta till trots har grönvitt radat upp segrar och ståtar med sex raka inför lördagens bortauppgift mot Motala.

Fin segersvit och tvåa i tabellen, det är ganska god stämning i truppen får man förmoda?

– Det tycker jag, även om vi alltid oavsett resultat har god stämning och skön dynamik i gruppen. Men det är klart att det är trevligt när resultaten går rätt väg också givetvis, ler 31-åringen som tillsammans med fyra klubbkompisar representerat Sverige under uppehållet i 3-nationsturneringen i Karlstad.

Och jodå, det blev mål även i de sammanhangen från Fagerströms klubba som varit glödhet sedan han gjorde comeback efter sina huvudskador.

– Ja, den här resan jämfört med förra säsongen har varit lite annorlunda för egen del. Det var en besvärlig höst. Men nu känns det jättekul att det rullat på så bra.

Hyllar laget

Minst sagt. Efter comebacken har forwardsstjärnan varit lysande. På de åtta matcher han spelat sedan matchen mot Edsbyn strax före jul har han haft ett snitt på 2,6 mål/match. Senast hattrick mot Hammarby före uppehållet.

Fagerström väljer att hylla hela laget.

– Det har hackat lite, men jag är imponerad över hur vi hanterat situationen. Det är många spelare som unnar varandra bra situationer under matcherna. Nu tycker jag att vi börjat varva upp igen efter jul, det är så de bra lagen gör.

Han berömmer framför allt ”den extremt hårda defensiven”.

– När vi kombinerar den med stark offensiv är vi svåra att möta.

Chistoffer Fagerström, till vänster, under en av semfinalmatcherna mot Edsbyn förra säsongen.

Fagerström kom till VSK inför säsongen 2022/2023. Redan under sin andra säsong och med ett år kvar på kontraktet har han valt att förlänga det till och med säsongen 2025/2026.

– Jag stortrivs.

VSK:s kvarvarande matcher i elitserien

VSK är tvåa i elitserietabellen inför helgens omstart, tre poäng bakom serieledande Villa Lidköping och två poäng före trean Bollnäs.

Dessa fem matcher återstår för grönvitt:

27 januari: Motala (b)

31 januari: Vetlanda (h)

2 februari: Sirius (b)

6 februari: Sandviken (h)

9 februari: Frillesås (b)

Men det är inte bara på isen han gör nytta – även utanför isrektangeln mellan matcherna bidrar han till viktiga grönvita mål med jobbet hos VSK Bandys affärsnätverk Bokadero.

Hur är det?

– Möjligheten att få vara verksam i VSK med allt runtomkring är superkul. Det är ett otroligt varumärke, man är stolt att få vara med och växa tillsammans med samarbetspartners och alla ungdomar genom Schysst Framtid. Det är ett otroligt jobb vi gör som bandyklubb.

Hur ser du på avslutningen av grundserien och de fem omgångarna, fokus på att behålla den viktiga andraplatsen? 

– Absolut. Men vi siktar ännu högre och går för ettan. Även om det inte är helt upp till oss själva.

Just nu skiljer tre pinnar upp till serieledande Villa Lidköping.

Ska vi gå händelserna lite i förväg så ligger säsongens riktiga smällkaramell i mitten av mars, närmare bestämt lördag den 16:e. 

Då står Västerås som värd för årets SM-finaler.

– Fantastisk morot att vi har möjligheten att få jaga bucklan och kunna få höja den på hemmaplan. Det är såklart det vi går för, avslutar Christoffer Fagerström.

Powered by Labrador CMS