Styrkebesked av VSK:s bandydamer. Foto: STEFAN LINDGREN/Arkiv

VSK starkast i seriefinalen – vann över regerande mästarinnorna

VSK Bandy går fram som en ångvält i damernas Elitserie. I lördagens seriefinal på bortaplan mot de regerande svenska mästarinnorna Skutskär tog VSK en imponerande 4–1-seger.

  • Publicerad 19:50, 5 jan 2019

Vad ska stoppa VSK framfart i årets serie? Ja, den frågan är berättigad efter dagens seger över seriefavoriten och regerande mästarlaget Skutskär. Grönvitt genomförde en bra match där man grundlade segern tidigt i första halvlek då laget gick fram till en 3–0-ledning.

– Det var riktigt skönt och det var viktigt för serien och för moralen att vi gör en jättebra match. Det är klart att vi hade någon dipp under resans gång, men i det stora hela kontrollerade vi matchen väldigt bra, säger tränaren Olle Wiberg.

Du måste vara extra nöjd med matchinledningen?

– Vi gick ut och sa att vi skulle sätta oss i respekt direkt och verkligen spela vårt spel och trycka till ordentligt. Vi har haft en tendens att sitta kvar lite i bussen på en del bortamatcher. Men den här gången var vi med på allvar och det var fullt fokus från första minuten och det var bra.

– Serien är lite som den är med kvalitén på matcherna. Jag tyckte att vi satt kvar i bussen nere i Skirö, men ändå gjorde vi 8–3. Men idag hade det inte räckt, för då förlorar man mot Skutskär som är bra. Det var en tuff match men med den starten som vi får så är det klart att det blev jobbigt för dem och vi kunde spela lite mer kontrollerat.

Var Skutskär det tuffaste motståndet hittills i serien?

– Det bör det vara, de är regerande svenska mästarinnor och är favoriter att försvara sitt SM-guld. Det är klart att det var en viktig seger för oss, framför allt efter förlusten mot dem i semin i fjol. Det är bra att ha ett plus och visa att vi kan rå på dem.

– Det känns jättebra och nu är det fem grundseriematcher kvar och vi har nio vinster på nio matcher och jag är supernöjd, avslutar Olle Wiberg.

Matchfakta, Elitserien, dam

Skutskär – VSK Bandy 1–4 (0–3)

Målskyttar VSK: Ingebjörg Kvaal-Knutsen 2, Matilda Plan, Charlotte Selbekk

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Gör en pelargonresa genom Västmanland i sommar

Därför är den så populär: ”Är en blomma som inte är så krånglig” Du kanske känner till Mårbackapelargon? Doktor Vesterlund? Kärleksperlagon? Faktum är att det finns ungefär 300 arter av pelargoner – och upp emot 50 000 olika sorter i världen. Varför inte göra en...måndag 9/7 11:40

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING