Styrkebesked av VSK:s bandydamer. Foto: STEFAN LINDGREN/Arkiv

VSK starkast i seriefinalen – vann över regerande mästarinnorna

VSK Bandy går fram som en ångvält i damernas Elitserie. I lördagens seriefinal på bortaplan mot de regerande svenska mästarinnorna Skutskär tog VSK en imponerande 4–1-seger.

Publicerad

Vad ska stoppa VSK framfart i årets serie? Ja, den frågan är berättigad efter dagens seger över seriefavoriten och regerande mästarlaget Skutskär. Grönvitt genomförde en bra match där man grundlade segern tidigt i första halvlek då laget gick fram till en 3–0-ledning.

– Det var riktigt skönt och det var viktigt för serien och för moralen att vi gör en jättebra match. Det är klart att vi hade någon dipp under resans gång, men i det stora hela kontrollerade vi matchen väldigt bra, säger tränaren Olle Wiberg.

Du måste vara extra nöjd med matchinledningen?

– Vi gick ut och sa att vi skulle sätta oss i respekt direkt och verkligen spela vårt spel och trycka till ordentligt. Vi har haft en tendens att sitta kvar lite i bussen på en del bortamatcher. Men den här gången var vi med på allvar och det var fullt fokus från första minuten och det var bra.

– Serien är lite som den är med kvalitén på matcherna. Jag tyckte att vi satt kvar i bussen nere i Skirö, men ändå gjorde vi 8–3. Men idag hade det inte räckt, för då förlorar man mot Skutskär som är bra. Det var en tuff match men med den starten som vi får så är det klart att det blev jobbigt för dem och vi kunde spela lite mer kontrollerat.

Var Skutskär det tuffaste motståndet hittills i serien?

– Det bör det vara, de är regerande svenska mästarinnor och är favoriter att försvara sitt SM-guld. Det är klart att det var en viktig seger för oss, framför allt efter förlusten mot dem i semin i fjol. Det är bra att ha ett plus och visa att vi kan rå på dem.

– Det känns jättebra och nu är det fem grundseriematcher kvar och vi har nio vinster på nio matcher och jag är supernöjd, avslutar Olle Wiberg.

Matchfakta, Elitserien, dam

Skutskär – VSK Bandy 1–4 (0–3)

Målskyttar VSK: Ingebjörg Kvaal-Knutsen 2, Matilda Plan, Charlotte Selbekk

Powered by Labrador CMS