Dubbla gratismatcher i helgen. VSK:s klubbchef Patrik Lundstedt är förväntansfull inför helgens dubbla gratismatcher på Hitachi Energy Arena.
Dubbla gratismatcher i helgen. VSK:s klubbchef Patrik Lundstedt är förväntansfull inför helgens dubbla gratismatcher på Hitachi Energy Arena.

VSK laddar för en grönvit superhelg – med miljonintäkt: ”Känns fantastiskt”

VSK bjuder in till gratis fotbollsfester för både herr- och damlaget på Hitachi Energy Arena nu i helgen. ”Det känns fantastiskt att få visa upp båda våra lag”, säger klubbchefen Patrik Lundstedt. Dessutom ger det en rejäl slant in på kontot.

Publicerad Senast uppdaterad

Publikfesterna på Hitachi Energy Arena har avlöst varandra den här segerrika säsongen.

Helgen kommer inte på något sätt att utgöra något undantag.

VSK slår på stort denna ”grönvita superhelg”, med två gratismatcher för herr- och damlaget.

– Vi har provat lite nya drag kring gratismatcherna. Och att vi nu fick till det med både dam- och herrlaget känns fantastiskt. Det är länge sedan vi gjorde ett så här stort jobb runt gratismatcher, det är en högre nivå nu, säger Patrik Lundstedt.

Det blir dessutom lite evenemang runt omkring för hela familjen båda dagarna.

Först ut är herrlaget nu på lördag klockan 15.00.

Motståndet för ligatvåan är Brage som närmast kommer från en imponerande 3–0-seger över serieledande Utsikten, trots en tidig utvisning. VSK har en blöt tillställning i Örebro som till slut gav 1–1 och en viktig poäng i toppstriden med sig in på hemmagräset. 

Den grönvita festen fortsätter sedan på söndag när damlaget tar emot nästjumbon BK30 2 i ett derby med avspark 16.00. 

VSK har visat upp en stark höstform och har fem raka segrar. Det gör att det bara skiljer tre poäng upp till serieledande lokalkonkurrenten Gideonsberg. 

Ett mål förutom tre nya poäng är att slå publikrekordet från tidigare i år på 477 personer i derbyt mot Gideonsberg.

– Det är jag säker på kommer att slås, säger Patrik Lundstedt.

Under onsdagen var 4 500 biljetter förbokade till fotbollsfesten. 

– Skulle jag ge mig på en gissning hamnar vi någonstans mellan 6 000 och 6 500 åskådare under helgen. Det är en fantastisk siffra. Det kommer att bli ett bra tryck, supportrar gör ett mycket bra jobb.

Det fria inträdet är möjligt tack vare klubbens sponsorer som betalar en summa per åskådare.

Det kommer även att ge ett rejält överskott till klubbkassan. 

– Så är det. Vår målsättning är att nå upp till en miljon och det är jag säker på att vi har nått när vi avslutar jobbet i morgon.

Alla delar av klubbens verksamheter är inblandade.

– Förutom dam- och herrlaget har vi dessutom under veckan rullat en swishkampanj som går till vår barn- och ungdomsverksamhet. Så alla är med och tar del av intäkterna denna ”superhelg”. Det behövs, säger Lundstedt.

Hur känns det annars inför höstens slutspurt. Sista tredjedelen av Superettan inleds och ni ligger tvåa och damlaget är nära serietoppen som trea. 

– Det ser bra ut, men det är jätteviktigt att vi inte rusar iväg. Känslan är att båda lagen har full möjlighet till avancemang. Men det är viktigare än någonsin att ta en match i taget och hålla tummarna för att det håller i sig. 

Fotnot: Här bokas gratisbiljetten.  

Powered by Labrador CMS