Tät seriefinal på Solid Park Arena. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

VSK kryssade i seriefinalen – skapade chanser för att vinna

1–1 slutade seriefinalen på Solid Park Arena mellan VSK Fotboll och Carlstad United. VSK var det lag som låg närmast segern då man radade upp chanser i den andra halvleken. Men trots det oavgjorda resultatet behåller VSK serieledningen i norrettan.

Publicerad

VSK startade starkt i seriefinalen, men efter att gästerna tog ledningen i den 25:e minuten tappade VSK farten i spelet och Carlstad tog över matchbilden. På tilläggstid i den första halvleken kunde Karwan Safari forcera in kvitteringen.

I andra halvlek var VSK det klart bättre laget och skapade en rad chanser där någon borde ha resulterat i mål. Matchen slutade 1–1 och managern Tor-Arne Fredheim summerar matchen på följande sätt.

– Jag är nöjd med matchen. Det är perioden efter att de gör mål som vi börjar att forcera och där spelar vi inte bra, det är likt matchen mot Umeå. Sedan fick vi 1–1 psykologiskt viktigt precis innan halvtidsvilan. Sedan gör vi det riktigt bra i andra halvlek, med de chanser vi har ska vi naturligtvis vinna matchen. Det är surt såklart och det är så spelarna och jag känner, vi borde ha vunnit matchen då vi var det bättre laget och skapade mest chanser. De har egentligen bara målet som är deras farliga läge i matchen, vi har 6–7 stycken riktigt farliga lägen, säger Tor-Arne Fredheim och fortsätter.

– Det var en bra fotbollsmatch och det syntes att det var två topplag i den här serien.

Vad var det för detaljer i spelet som gjorde att ni tappade spelet efter deras ledningsmål?

– Först blev det för långsamt tempo, och när det blir det vill man trycka för avgörande passningar istället för att våga flytta bollen som vi gjorde innan mellan lagdelarna. Det var lång tid kvar av matchen och vi måste fortsätta att spela som vi gjorde innan. Men starten var bra som vi normalt brukar göra. Vi gjorde lite justeringar inför matchen eftersom vi åkte på några omställningar i den senaste matchen, de justeringarna fungerade mycket bra idag.

Trots besvikelsen över att ni inte lyckades att vinna måste det väll ändå kännas bra med det spel som ni visade upp under andra halvlek?

– Ja och det är surt att vi inte kunde vinna. Men det är ändå en styrka och det tar vi med oss och det är många omgångar kvar. Vi har 25 poäng och leder serien efter 11 omgångar och tar vi lika många poäng på resterande matcher har vi såklart gått upp. Jag är riktigt nöjd med de här poängen och det är ändå många poäng kvar att spela om innan vi tar lite ledigt i sommar. Det är skönt att ha de här poängen, avslutar Tor-Arne Fredheim.

MATCHFAKTA

VSK Fotboll - Carlstad United 1–1 (1–1)

Mål: 0–1 (25) John Junior, 1–1 (45+2) Karwan Safari

Publik: 3 664

Powered by Labrador CMS