VSK hade inga problem med att besegra Sandviken i den första SM-kvartsfinalen. Här ett av sju mål i den första halvleken.

VSK körde över Sandviken i första SM-kvartsfinalen

Ikväll började slutspelsallvaret för VSK:s bandyherrar. Det blev rena lekstugan. 12–3 hemma mot Sandviken i SM-kvartsfinal 1. Fem av målen från Jesper Jonsson glödheta klubba inför drygt 3 200 vittnen i ABB Arena Syd.

Publicerad Senast uppdaterad

SM-kvartsfinal 1:5

VSK–Sandviken 12–3 (7–1)

Första halvlek: 0–1 (4) Fredrik Nordby, 1–1 (12) Christoffer Fagerström, hörna, 2–1 (19) Martin Landström, 3–1 (28) Jesper Jonsson, 4–1 (32) Viktor Spångberg, 5–1 (34) Robin Andersson, 6–1 (42) Jesper Jonsson, 7–1 (45) Jesper Jonsson

Andra halvlek: 7–2 (47) Elliot Hellström, 8–2 (50) Jesper Jonsson, 9–2 (53) Robin Andersson, hörna, 10–2 (63 Jesper Jonsson, 11–2 (80) Tobias Nyberg, 12–2 (90) Tobias Nyberg, 12–3 )(93) Elliot Hellström

Publik: 3 272

Nästa match i Sandviken 22 februari

Regerande och mesta mästarna har inlett jakten på en finalplats på hemmaplan den 16 mars – på bästa sätt.

För två veckor sedan utklassade VSK Sandviken med 12–2 i den näst sista omgången av elitserien.

Det blev nästan identiskt ojämnt denna kväll på samma plats.

Sandviken tog visserligen ledningen efter fyra minuter.

Men sedan mullrade det tunga, grönvita maskineriet igång.

Innan 20 minuter var spelade hade hemmalaget vänt på steken efter först Christoffer Fagerströms kvittering på hörna och sedan Martin Landströms 2–1 efter fint förarbete av Fagerström.

I mitten av halvleken avgjordes sedan matchen med tre snabba VSK-mål. Fyrverkeriet inleddes med Jesper Jonssons konstnummer till 3–1 och gick via Viktor Spångbergs 4–1 fram till 5–1 av Robin Andersson. Allt inom loppet av fem minuter,.

Jesper Jonsson var het i den första halvleken och hann med två fullträffar till innan pausvilan fram till 7–1.

VSK var otroligt effektivt och tog tillvara på alla lägen.

Den andra halvleken blev mest en transportsträcka, dock med hetare känslor och flera stökiga situationer som bland annat renderade i matchstraff för gästernas Dennis Henriksen.

Däremellan hann glödhete Jonsson göra ytterligare två mål och landade på fem totalt – precis som han gjorde vid 12–2-segern senast. Snyggt.

Kvartsfinalserien går vidare i Sandviken på torsdag kväll innan den vänder åter till Västerås på lördag 24 februari på klassisk bandytid: 13.15.

VSK-spelarna tackar den månghövdade publiken efter storsegern i den första SM-kvartsfinalen.