Oscar Wikblad sänkte VSK i den första SM-semifinalen med sina tre mål.

VSK i uppförsbacke i semifinalen – föll i första matchen mot Edsbyn

VSK:s bandyherrar är i underläge i SM-semifinalserien mot Edsbyn. Hälsingelaget vände och vann första matchen med 5–4 i ABB Arena på lördagskvällen. ”Nu får vi öka till match 2”, säger VSK-tränaren Micke Carlsson.

Publicerad Senast uppdaterad

Exakt en vecka efter tredje raka kvartsfinalsegern mot Sandviken var det dags för VSK att ta sig an Edsbyn hemma i den första matchen i semifinalreprisen från ifjol. Då blev det en tajt matchserie som VSK till slut kunde avgöra och säkra finalbiljetten efter 5–3 hemma i den femte och avgörande matchen.

VSK fick en drömstart och två snabba mål mellan minut tio och tolv genom Robin Andersson och Martin Flodström placerade hemmalaget i förarsätet och Edsbyn tvingades till en tidig time out.

Det fanns bud på flera VSK-mål och det mesta såg ut att gå mot en grönvit jubelföreställning.

Edsbyn jublar framför den tillresta klacken.

Men Edsbyn, med en uppåtgående formkurva och stärkta av kvartsfinalvinsten i femte matchen i hälsingederbyt mot Bollnäs, repade mod och reducerade till 2–1 i slutet av halvleken efter VSK-slarv.

VSK:s poängkung Martin Landström fick kliva av isen poänglös för första gången den här säsongen,

I den andra i halvleken var gästerna effektiva och tog tillvara på lägena som bjöds.

Drygt tio minuter in på densamma hade Edsbyn vänt på tillställningen.

Och när Oscar Wikblad stänkte in sitt tredje mål för kvällen till 2–5 på hörna kvarten före full tid var det ridå för VSK.

Trots dubbla reduceringar och en frenetisk kvitteringsjakt kom grönvitt inte närmare än 4–5.

– En tung förlust. Det är små marginaler och det studsar inte riktigt våran väg idag, sa VSK-forwarden Robin Andersson till klubbmedia efter matchen.

VSK-tränaren Micke Carlsson om förlusten:

– Vi började på ett bra sätt och hade bud på mer än 2–0. Sen åt sig Edsbyn in i matchen och fick lite enkla mål efter individuella misstag. Nu får vi öka till match 2, säger han till klubbens hemsida.

Den spelas uppe i Edsbyn på måndag innan serien vänder åter till Västerås onsdag 6 mars.

Matchfakta, SM-semifinal 1:5

VSK–Edsbyn 4–5 (2–1)

Första halvlek: 1–0 (10) Robin Andersson, 2–0 (12) Martin Flodström, 2–1 (42) Oscar Wikblad.

Andra halvlek: 2–2 (51) Per Hellmyrs, 2–3 (57) Oscar Wikblad, 2–4 (65) Martin Frid, 2–5 (77) Oscar Wikblad, hörna, 3–5 (79) Viktor Spångberg, 4–5 (86) Daniel Johansson, straff

Publik: 2 347

Edsbyn leder med 1–0 i bäst av fem matcher.