Viktor Granath har precis nickat in kvitteringen i matchens slutsekunder och ordnat en hemmapremiärpoäng för sitt VSK mot Östersund. Foto: Avig Kazanjian/avigphoto.se

VSK grejade poäng i slutminuten

Det satt sannerligen långt inne. Men till slut räddade Viktor Grantahs skalle en poäng åt VSK i hemmapremiären mot Östersund – och säsongens första pinne i Superettan var ett faktum.

Publicerad

1 647 åskådare hade letat sig till Iver Arena denna soliga måndagskväll när VSK för första gången på tre år kunde bjuda in västeråsarna till en hemmapremiär igen.

Inför matchstart marscherade VSK-supportrarna traditionsenligt i ”Folkets marsch” från Stora torget till Rocklunda.

Men det var ex-allsvenska gästerna Österund – med Västeråsfödde och tidigare VSK-spelaren Aly Keita i mål – som var ofina nog att ta ledningen. Efter en kvarts spel letade sig Henrik Bellman skott från strax utanför straffområdet in bakom Anton Fagerström i VSK-målet.

Det skulle sedan dröja ända till den sjätte och sista tilläggsminuten av matchen innan den grönvita och sett till matchbilden rättvisa kvitteringen kom inför de jublande hemmafansen.

Inbytte Viktor Granath nickade in 1–1-målet som var lika med VSK:s första poäng i årets Superetta efter premiärförlusten mot BP förra helgen.

– Otrolig moral av killarna att inte ge upp utan bara fortsätta, fortsätta, fortsätta. Vi tappade inte tron på det utan fortsatte hela vägen in och fick belöning för det, sa VSK-tränaren Kalle Karlsson till P4 Västmanland efter matchen.

Nästa hemmamatch redan på påskdagen då nykomlingen Utsikten gästar Ivar Arena.

Vilt VSK-jubel efter den sena kvitteringen. Foto: avigphoto.se
1 647 personer hade hittat till Iver Arena på måndagskvällen. Foto: Avig Kazanjian/avigphoto.se
Foto: Avig Kazanjian/avigphoto.se
Foto: Avig Kazanjian/avigphoto.se
Powered by Labrador CMS