Tränaren Michael Carlsson får kanske framför allt fundera på hur VSK:s målproduktionen ska bli vassare till nästa SM-kvartsfinalmöte mot AIK på fredag i ABB Arena. Foto: STEFAN LINDGREN/Arkiv

VSK föll tungt i första SM-kvartsfinalen

Ledning med 1–0 och spelövertag. Mer än så blev det inte för VSK. Favoriten AIK var effektivare i hemmahallen och kunde till slut avfärda grönvitt med 6–1 i den första SM-kvartsfinalen.

VSK bjöd guldkandidaten och storsatsande AIK på en rejäl kamp när SM-slutspelet inleddes på onsdagskvällen i Gubbängen bandyhall i Stockholm.

Men trots ett spelmässigt övertag under de första 45 minuterna med bland annat annat åtta hörnor – varav Oscar Gröhn gav VSK ledningen på en av dem efter tio minuter – var det Solnagänget som var mest effektivt och gick till halvtidsvila med 3–1.

I den andra halvleken stod matchen länge och vägde och VSK hade flera lägen att krypa närmare.

Istället var det AIK:s skyttekung Erik Pettersson som elegant sköt 4–1 och den grönvita uppförsbacken blev än brantare. För brant skulle det visa sig.

6–1 till slut.

Chans till revansch redan på fredag då den andra ronden i kvartsfinalfajten avgörs i ABB Arena.

Matchfakta, SM-kvartsfinal 1

AIK–VSK 6–1 (3–1)

Första halvlek: 0–1 (10) Oscar Gröhn (hörna), 1–1 (26) Jimmy Jansson, 2–1 (27) Daniel Andersson, 3–1 (44) William Arvidsson.

Andra halvlek: 4–1 (65) Erik Pettersson, 5–1 (90) William Arvidsson, 6–1 (93) William Arvidsson.